Проучванията показват, че съпричастността между хората е спаднала с 48%

...
Проучванията показват, че съпричастността между хората е спаднала с 48%
Коментари Харесай

Навиците на добрия учител

Проучванията демонстрират, че съпричастността сред хората е спаднала с 48% за последните две десетилетия. За сметка на това са се покачили нарцисизмът, апатията и егоизмът. Емоционалното положение на учениците има  директна връзка с университетските триумфи. Ето за какво преподавателите се стараят да основат допустимо оптимален прочувствен климат за децата. В това усърдие се коренят и 5-те навика на положителния възпитател.

Проява на съпричастност към учениците

 На първо място постоянно е персоналният образец, може би някои родители не го осъзнават, само че педагозите го знаят доста добре. Ето за какво демонстрират почитание и съпричастност, към детските проблеми. Понякога да се държиш с схващане може да е от доста по-голям образец, в сравнение с готово да решиш казуса.

Поверяване на отговорност

 Когато преподавател желае дете да е по-съпричастно и просто му дава задача да се грижи за някого, има причина. Идеята не е да се отърве от грижата за едно от децата, а да даде късмет на персона да се сложи на мястото на друга, с цел да я разбере. Показвайки толкоз огромно и скъпо доверие, учителят в действителност споделя на детето, че е значимо и мощно и го стимулира да се оправи по-добре. Подобни дейности поддържат, основават на детето високо очакване към самото себе си, подтикват към личностен интерес, предизвикват независимото взимане на решения.

Игра на функции

 За да са по-човечни децата, да се приспособяват по-лесно към нови обстановки и да се досещат, че в живота важат правила, е нужно те да видят доста гледни точки. Добрите педагози постоянно карат учениците да погледнат през очите на някой различен, давайки им функции, поставяйки ги в обстановки, поверявайки им задания, нетипични за самите тях. Вярно е, че това може малко да обърка малчугана на момента, само че педагозите знаят, че ще е потребно за построяването на здрава душeвност в следствие.

Събуждане на любознанието

 Засипвайки детето с обстоятелства, които са му безинтересни ние не вършим друго, с изключение на да пълним мозъка с данни. Събуждайки любознанието, положителният възпитател дава криле, с които децата учат целия свят в следствие. Успешният възпитател съумява да прозре и употребява ползите на децата в образователния развой, тъй че да провокира откровен интерес към новите познания.

Развиване на към този момент добити умения

 Родителите основават огромна част от детските умения и привички в дома, само че рядко си дават сметка какви старания поставят педагозите, с цел да ги запазят и развият у малчугана. Успешният преподавател поставя изпитание да развие уменията на своите повереници, употребявайки, това че в група децата могат да учат много по-бързо и занимателно. В натовареното всекидневие поверяваме децата си в образователни заведения с ясната мисъл, че там те ще бъдат обгрижвани и обучавани, само че в случай че се замислим, ще разберем, че в действителност са и доста обичани.

Инфо: www.framar.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР