Проучване на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и партньорски бизнес организации

...
Проучване на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и партньорски бизнес организации
Коментари Харесай

Проучване: 95% от чуждите компании, направили инвестиции у нас, са готови да ги разширят

Проучване на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и партньорски бизнес организации демонстрират, че 95% от непознатите компании, които към този момент са създали вложения в страната са подготвени да ги разширят. Това заяви ръководителят на палатата Цветан Симеонов по време на уебинар за правене на бизнес в България по самодейност на Световния търговски център Леуварден-Нидерландия, представен от работодателската организация.

Симеонов даде няколко скъпи хрумвания на холандските компании, които приготвят бизнес връзки с български сътрудници, измежду тях да се допитват до БТПП, Агенцията за вписванията, посолството на Нидерландия в София и посолството на България в Хага за съдействие; да включват арбитражна уговорка в своите контракти и да имат поради, че българският народ е търпелив в доста връзки и компаниите са отворени за бизнес.

Посланикът на Нидерландия в София Беа загар Тъшър също се обърна към участниците в събитието - над 50 холандски компании. Тя изрази задоволството си от взаимната работа с промишлената палата, като резултат от която през 2020 г получи премията на палатата за дипломат на годината. Тъшър, че вложенията на редица компании от Нидерландия в нашата страна са доста сполучливи: "Хайнекен ", "Якобс ", "Филипс ", "Моторола " и други

Посланикът обърна особено внимание на селското стопанство и даде спомагателна информация за компаниите, които имат ползи в тази област.

Екипът на нидерландското посолство в София също поддържа събитието и предложи поддръжка на двустранните стопански връзки.

Панко Панков, стопански консултант, СТИВ-Хага, също бе измежду участниците в уебинара и удостовери готовността си да оказва подпомагане на компании от двете страни, означават от БТПП.

Изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Десислава Трифонова показа подробна информация за вложенията в страната, секторите, които са обещаващи сега, както и поддръжката, обезпечена от страна на страната за вложителите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР