Прототип на преносим маслен радиатор, който поддържа гласовo управление подготвя

...
Прототип на преносим маслен радиатор, който поддържа гласовo управление подготвя
Коментари Харесай

Tesy разработва отоплителни уреди, поддържащи Amazon Alexa



Прототип на портативен маслен нагревател, който поддържа гласовo ръководство приготвя родният производител Tesy. По думите на Иван Христов, началник на развойния отдел за отоплителни уреди в компанията, създаването е почнала след поръчка за подобен артикул на един от пазарите. В началото той ще е ориентиран към възрастни консуматори, които да могат да го ръководят с гласови команди.

На по-късен стадий се чака и прибавяне на поддръжка на платформи като Amazon Alexa и Apple Home.

Прочетете още: TESY показа IoT бойлер

Христов акцентира, че употребяваните от производителя модули разрешават ъпдейтване техния програмен продукт. Т.е. клиенти ползващи нейни “умни” артикули, закупени през последните няколко години, също ще получат най-новите функционалности. Подчертано бе, че това ще е гратис.

Засега платформите за интелигентен дом не поддържат български език и по тази причина гласовото ръководство не се радва на особена известност. На въпрос от PC World дали Tesy възнамерява да предложи нещо сходно и на родните консуматори, Христов отговори, че се работи в тази тенденция. “Ще пробваме, това е една от фантазиите ни”, изясни той.

Радиаторът бе показан на медийно събитие, на което компанията разгласи, че нейни отоплителни уреди подхождат на влезлия при започване на тази година евростандарт за енергийна успеваемост (Регламент 2015/1188 или ErP).

Регламентът касае както успеваемостта на самия апарат, по този начин и съпътстващата го информация. Според него в случай че продуктът не разполага с терморегулатор, то той не може да се продава в Европейски Съюз. Симулационни калкулации демонстрират, че даже уреди с механични или елементарни електронни термостати без спомагателни функционалности не дават отговор на условията. Допълнителни функционалности са да вземем за пример седмичен таймер, функционалност “Отворен прозерец”, отдалечено ръководство и така нататък

„ Влизането в действие на новата инструкция не е изненада за производителите. Ние поехме курса за произвеждане на енергийно ефикасни уреди – бойлери и конвектори, надалеч преди този момент да бъде наложено от Европейския съюз. Ние имаме вяра, че „ умните “ и енергийно ефикасни уреди са бъдещето на промишлеността. От една страна те защищават нашата планета, а от друга спомагат за понижението на сметките на директните консуматори “, съобщи Христо Славов, Директор Бизнес направление отопление в Tesy.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР