Осигуряването на средства по така наречената украинска помощ за земеделците

...
Осигуряването на средства по така наречената украинска помощ за земеделците
Коментари Харесай

Кабинетът Главчев изгасил два пожара, няма да се отрази на бюджета

Осигуряването на средства по по този начин наречената " украинска помощ " за земеделците и отпущането на пари за предприятието " Мини Марица -изток " няма да доведат до увеличение на бюджетния недостиг.

В това увери при започване на днешното държавно съвещание служебният министър председател Димитър Главчев и задочно разкритикува несвършеното от постоянното държавно управление, оповестява БГНЕС.

В началото на държавното съвещание Главчев направи равносметка. Първият проблем е в бранш " Земеделие ". Тази седмица страната обезпечи 300 милиона лв. за фермерите, които до 22 април трябваше да получат средства по по този начин наречената " украинска помощ " съгласно съглашение от февруари сред сектора и кабинета Денков-Габриел.

" Изгасихме два пожара. До 15-и май поехме ангажимент да се изплатят средствата за фермерите. Вторият пожар беше с миньорите и енергетиците – предвидихме и за тях 250 млн. лв., които ще бъдат изплатени до края на годината след нотификация от Европейска комисия ", посочи той.

" Може да излъжеш доста хора, само че всички едновременно няма по какъв начин да ги излъжеш ", сподели сбито служебният министър председател.

Отпускането на средствата няма да се отрази на бюджетния недостиг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР