Германският посланик в Русия Александър Граф Ламбсдорф беше отзован за

...
Германският посланик в Русия Александър Граф Ламбсдорф беше отзован за
Коментари Харесай

Германският посланик в Русия беше отзован за консултации

Германският дипломат в Русия Александър Граф Ламбсдорф беше отзован за съвещания, откакто Берлин упрекна Москва, че организира хакерски атаки против компании, свързани с защитата и самолетостроенето, както и против ръководещата социалдемократическа партия, заяви през днешния ден представителка на немското външно министерство, представена от Ройтерс.

Според говорителката посланикът ще се върне в Берлин в сходство с дипломатическия протокол. " Той беше отзован за съвещания и ще остане за седмица в Берлин, а по-късно ще се върне в Москва ", добави тя, представена от БНР.

Това се случва три дни откакто съветският шарже д`афер в Германия беше извикан в Министерство на външните работи в символ на митинг против акцията, която Берлин счита, че е стартирана от хакерска група, обвързвана с съветското Главно разследващо ръководство.

ТАСС напомня, че предходната седмица немската външна министърка Аналена Бербок сподели, че немското държавно управление държи Русия виновна за хакването на електронните пощи на високопоставени чиновници на Социалдемократическата партия на Германия през 2023 година Руските управляващи неведнъж са отхвърляли обвиняванията за присъединяване в хакерски офанзиви.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР