Противоречия в британския кабинет относно Брекзит, съобщава Политико. По време

...
Противоречия в британския кабинет относно Брекзит, съобщава Политико. По време
Коментари Харесай

Противоречия в британския кабинет относно Брекзит

Противоречия в английския кабинет по отношение на Брекзит, оповестява " Политико ".

По време на чуване в Камарата на общините английският министър-председател Тереза Мей съобщи, че Народното събрание ще може да гласоподава съглашението за Брекзит преди страната публично да напусне Европейски Съюз.

Няколко часа по-рано в законодателния орган министърът за Брекзит Дейвид Дейвис заяви, че сходно гласоподаване може би ще би трябвало да се организира след напускането на Европейски Съюз.

 Лондон чака да подписа комерсиална договорка с Европейски Съюз в границите на 12 месеца
Лондон чака да подписа комерсиална договорка с Европейски Съюз в границите на 12 месеца

Това съобщи пред Камарата на общините министърът за Брекзит Дейвид Дейвис

Той съобщи, че обсъжданите с Европейски Съюз основни въпроси за правата на жителите на Европейски Съюз на Острова, за границата със Северна Ирландия и финансовите отговорности на Лондон към Брюксел могат да не бъдат съгласувани , до момента в който не се уреди въпросът за бъдещите връзки до март 2019 година

По-рано Дейвис заяви, че до една година може да бъде реализирано комерсиално съглашение с Европейски Съюз , което пък опонира с вижданията на Брюксел, който счита, че ще отнеме към три години.

Европейски Съюз счита, че ще е нужен интервал от към 6 месеца след подписване на съглашение за Брекзит , с цел да може парламентите на страните членки на Европейски Съюз да ратифицират съглашението за овакантяване. Но това също е в несъгласие с позицията на английското държавно управление, което ще упорства договорката с Европейски Съюз да бъде гласувана в двете камери на английския парламент преди да бъде подписана.

Мей съобщи, че държавното управление желае съглашението да бъде гласувано в Народното събрание преди да напусне на 29 март 2019 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР