Противоепидемичните мерки за Covid-19 отпаднаха в България и това ни

...
Противоепидемичните мерки за Covid-19 отпаднаха в България и това ни
Коментари Харесай

Как ще пътуваме за великденската ваканция?

Противоепидемичните ограничения за Covid-19 отпаднаха в България и това ни води на мисълта, че пътуването за празниците към този момент е елементарно и налично. А какво по-разтоварващо от малко пътешестване до прилежащите ни страни за Великден?

Макар много страни да смъкнаха напълно рестриктивните мерки, някои страни към момента имат правила против разпространяването на ковид. Струва си да се консултираме с самолетната компания, в случай че летим със аероплан за това в кои страни изискват зелен документ или антигенни проби. Също е добре да се осведомяваме и къде желаят проби за влизане в страната и дали е нужна карантина.
 7 апр 2022 | Майката на момиче, убито от замърсяването на въздуха, сподели във връзка Световния ден на здравето, който бе през вчерашния ден,...
Гърция

Гърция е отворена за туристи, само че разпоредбите се разграничават по отношение на статуса на имунизация. За имунизираните с две или три дози ваксини не е нужно да се показва Covid- тест преди пътешестване. За отчасти неимунизираните или напълно без защитна инжекция е необходим негативен антигенен тест, изработен 48 часа преди влизането на гръцка територия или PCR тест от 72 часа преди идването. Приема се и документ за преболедуване на Covid-19.

Гърция отстрани формулярите за влизане в страната, с които се проследяваха задграничните лица, влизащи от други страни.

Турция

Туристите със приключен имунизационен цикъл могат да посещават Турция, без проби за Covid-19 или карантина. На тези, които нямат две ваксини за ковид, ще се изисква негативен тест или документ за преболедуване преди най-вече 6 месеца.

Ако предоставите PCR тест, той би трябвало да е изработен в границите на 72 часа преди влизането в Турция или бърз антигенен тест, изработен в границите на 48 часа. Всички пътуващи на възраст над 6 години би трябвало да попълнят онлайн формуляр за задгранични пасажери в границите на 72 часа преди да влизането в Турция, съгласно турските управляващи.

Хърватия

Хърватия възнамерява да облекчи доста противоепидемичните ограничения до предстоящияте празници за Великден, оповестяват хърватските медии. Националният щаб за битка с разпространяването на ковид разискват опцията за цялостна анулация на ограниченията като брой лица, посещаващи един обект или за маските навън и закрито. Очаква се ковид-сертификатите да бъдат анулирани, само че ограниченията по държавните граници да останат.

Носенето на маски на закрито и в този момент е наложително в Хърватия. С новата мярка носенето ще стане целесъобразно, с изключение на на избрани места като публичния превоз, театри и кина. Новите по-меки ограничения ще бъдат признати въз основата на обстановката като цяло и намаляването на броя на новозаразените и приетите в болница през последния месец.

Северна Македония

Комисията за заразни заболявания предлага да се отстранен маските на закрито, като се изключи здравните заведения, домовете за възрастни хора, аптеките и публичния превоз. Предлага се и да отпадне епидемиологичното следене на контактите и рекомендацията за изолираност на контактните лица, заяви Българска телеграфна агенция.

" Планираме последователно разхлабване на ограниченията, защото не желаеме внезапно да се надигнем пред повишен риск. Тези рекомендации препращаме до Главния спешен щаб, добави доктор Петличковски от Кризисния щаб на Северна Македония.

А в случай че пътувате по-надалече...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР