Протестното автошествие достигна къщата на министър-председателя на България Бойко Борисов

...
Протестното автошествие достигна къщата на министър-председателя на България Бойко Борисов
Коментари Харесай

Протестиращи запалиха свещи и проведоха своеобразен помен пред дома на Борисов

Протестното автошествие доближи къщата на министър-председателя на България Бойко Борисов в Банкя. Колоната от десетките коли бе предвождано от полицейски патрул. Демонстрантите още веднъж скандираха " Оставка ", " Мафия ", " Борисов - срам! Оставка и затвор! ", " Всеки ден ще е по този начин до оставката ". Останаха пред дома на премиера близо час. Полицейското наличие в региона бе засилено, като чиновниците не позволиха хората в двора на Борисовата къща. А пред входната му врата залепиха черни чували с надпис " Оставка ", като заплашиха, че ще тях " Борисов ще изпълни, в случай че не си подаде оставката ".
Протестиращите бяха подготвили цветя и оповестиха документално претекстовете си за желаната оставка. А точно, бяха написали под формата на спонтанни некролози: " Борисов, ти умъртви правосъдната промяна, ти умъртви свободата на словото, ти умъртви опазването на здравето, ти умъртви образованието, ти умъртви културата, ти умъртви фантазиите ни за народна власт, ти умъртви достолепието на родителите ни, ти умъртви бъдещето на децата ни, ние ще те помним, моли се историята да те не помни ". Накрая възпламениха свещи, зазвуча траурна музика, стачкуващите коленичиха и обясниха, че този митинг е под формата на самобитен помен поради непростимите грехове на министър-председателя.
Протестиращите обявиха изрично, че всяка една от убитите сфери ще с върне неотложно, след оставката на премиера Борисов. Протестното шествие пред къщата на министър-председателя в Банкя мина спокойно, без ескалация на напрежение или произшествия.  Протестиращите благодариха на полицейските чиновници за търпението и толерантността. Част от програмата бе и тип " серенада " с репертоар от песни, чийто текст бе отдаден на Бойко Борисов. За край, пред входовете написаха с черен въглен " Оставка ". Недоволните обявиха на премиера, че той ще си отиде, даже и това да е последното нещо, което ще създадат. И заплашиха, че ще се върнат още веднъж, като потеглиха към митинга в София. Някои от родителите отидоха на митинг дружно със своите деца с увреждания. Преди да си тръгнат, майките от " Системата ни убива " разхвърлиха листове със същия надпис, част от които попаднаха и в двора на къщата.

Паралелно, в София тече и ден 24 на антиправителствения митинг, който минава умерено към този момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР