Протестите на миньорите и енергетиците продължават вече 10 дни, въпреки

...
Протестите на миньорите и енергетиците продължават вече 10 дни, въпреки
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Всичко за въглищата и ТЕЦ; Новата формула при тока за бита

Протестите на миньорите и енергетиците не престават към този момент 10 дни, макар всички взаимни отстъпки, които държавното управление и Народното събрание направиха. В Пътната карта за климатична индиферентност към този момент няма междинни цели за понижаване на въглеродните излъчвания, които се възприемаха като мярка за затваряне на въглищните Топлоелектрическа централа. В, което по-късно беше подкрепено и с гласоподаване в пленарната зала от Движение за права и свободи, ГЕРБ и обединението " ПП-ДБ ", също не плануват затваряне на каквито и да било мощности до 2038 година В Закона за енергетиката беше непокътната и опцията министърът на енергетиката да издава изключителна заповед, с която да ангажира Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", когато централата не може да работи на пазарен принцип.

Все по-ясно става, че настояванията са не просто за опазване на опцията въглищата да продължат да работят, а за гарантирането на това с държавни пари, без да се вършат оптимизации. Или даже да няма работа хилядите заети да продължат да получават възнагражденията си с пари от бюджета и никой да не се редуцира.

Бъдещето на въглищната сила, както и нейното настояще в подтекста на българския микс е изпълнено с разнообразни легенди. Това е и повода - с национални митинги, нереални претенции и разочаровани миньори.

Митовете имат потребност от обстоятелства, с цел да могат да бъдат оборени. По тази причина от " Капитал " се опитваме да отговорим по отношение на бъдещето на въглищната сила, нейната значителност и най-много ролята и в днешно време.
Реклама
Ниският дял на въглищата от производството и спадът в тяхната значимост за системата са значими точки. Електроенергията от лигнитните Топлоелектрическа централа е на доста по-ниски равнища от предходната година, само че към момента има своята роля като балансьор в системата. може да ревизирате и да добиете визия за всички по-важни данни и цифри в българската въглищна електроенергетика.

А в случай че не ви се чете по тематиката, може да изслушате подкаста " ".
Какво се случи
в енергетиката от десетилетие беше въведена с цялостни гаранции за семействата до 2026 година Държавата официално отстранява контролираните цени на тока за бита ( битовия пазар) от 1 юли 2024 година, с което отпада и ролята на Националната електрическа компания като публичен снабдител на сила. Реално видяно обаче ще бъде въведен механизъм за обезщетения сходно на този на бизнеса.
Ако сте пропуснали:
, само че на половина. Новата скица допуска 3000 мВтч, без скица за грантове за бизнес и домашни съоръжения. Какво още се трансформира в проекта и кои планове изчезват изцяло -.
Реклама
Лидерът на ОПЕК предизвести, че. Причината е повишаване на търсенето и изкуственото стесняване на предлагането.
И още:
на Националната електрическа компания демонстрира, че сдружението регистрира облага от 66.6 млн. лева за полугодието. Сухата пролет и ниските борсови цени намалиха доста приходите на компанията. Пасивите на сдружението не престават да са обилни - 2.4 милиарда лв., като за тях ще се желае поддръжка от страната.

Високата цена на нагнетения газ в националното вместилище " Чирен " докара националния газов снабдител " Булгаргаз " до загуба от. В същото време приходите на сдружението понижават с 30.7% до 1.5 млрд.лв. поради по-ниските цени на природния газ.

в пивоварната си в Хасково. През идващите две години компанията планува да бъдат сложени слънчеви панели на още над 5000 кв.м.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР