Протестите им се отменят, но стачната готовност оставаТримесечен тестов период

...
Протестите им се отменят, но стачната готовност оставаТримесечен тестов период
Коментари Харесай

Борисов прие искания на превозвачите

Протестите им се анулират, само че протестната подготвеност остава
Тримесечен тестов интервал на тол системата договориха превозвачите на среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет. Системата влиза в действие от първи март, стана ясно след траялите повече от 2 часа договаряния в кабинета на министър-председателя. Той при настояванията на сектора.

ВИЖ ОЩЕ: ДОГОВОРЕНО! 3 месеца тест на тол системата

Протестите на превозвачите се анулират, само че протестната подготвеност остава.

Превозвачите те ще бъдат подготвени за въвеждането на тол системата от 1 март. Всички тежкотоварни коли и рейсове ще бъдат със подписани контракти, увери браншът.

Цените и обсегът, по които ще се работи обаче няма да бъдат препоръчаните от държавното управление, а от превозвачите. Те оповестиха, че в 3-месечния тестов интервал цените ще бъдат по-ниски. В понеделник ще разгласят точните параметри, само че дадоха образец с най-високия клас транспортни средства, които ще се движат по автомагистралите – цената за тях ще бъде от 18 ст.

Обхватът на системата също се трансформира. От таксуване в тол системата отпадат пътищата втори клас.

През юни ще има нова среща, на която ще бъдат оценени проучват приходите от тестовия интервал. Ако парите са в предстоящите рамки, тол системата ще продължи да работи по препоръчаните от транспортния отрасъл параметри. Ако ли не – ще бъдат разисквани нови цени.

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова уточни, че за 2020 година се чака приходите в бюджета от тол системата да бъдат към 450 млн. лева.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР