Протестиращите полицаи оценяват високо жеста на премиера Борисов, който на

...
Протестиращите полицаи оценяват високо жеста на премиера Борисов, който на
Коментари Харесай

Полицаите отказват говоренето през "билбордове", искат на среща с Борисов да се решат проблемите им


Протестиращите служители на реда правят оценка високо жеста на премиера Борисов, който на днешното държавно съвещание, съобщи, че дава всички билбордове, избрани за реклами за европредседателството на протестиращите служители на реда. За да може всеки, който желае да каже нещо, да го постави на билборд.

[i]На 9 януари 2018 година, поставеният билборд на СФСМВР беше свален. Той беше с надпис на британски език "Служителите в Министерство на вътрешните работи са по-нископлатени спрямо техните сътрудници в Европейски Съюз. Тяхната съществена заплата е 340 евро".[/i]

Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) получи предложение от държавното управление на Република България да употребява за интервала до 15 януари 2018 година един от билбордовете, които са непокътнати по отношение на председателството на Съвета на Европейски Съюз. От Федерацията правят оценка извънредно високо този жест на държавното управление за възобновяване на една неправда, само че декларират че няма да се възползват от това предложение. Те считат, че сега е доста по-важно да бъде решен казусът с ниските хонорари на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, вършат специалностите „ служител на реда “, „ пожарникар “ и „ избавител “ неатрактивни и занижават качеството на услугата „ сигурност “, която доставя Министерство на вътрешните работи.

Представителите на СФСМВР декларират, че избират на плануваната на на следващия ден - 11 януари, среща с министър-председателя Бойко Борисов да бъдат решени стабилно проблемите с ниското възнаграждение на работещите и да се обсъдят опциите за правене на тактика за публичен ред и сигурност и реформиране на Министерство на вътрешните работи с небосвод 2030.

От Федерацията отдават доста по-голямо значение на това, в сравнение с един билборд. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР