Протестиращите многократно се опитаха се да пробият кордона, използваха срещу

...
Протестиращите многократно се опитаха се да пробият кордона, използваха срещу
Коментари Харесай

Георги Хаджиев, СДВР: Махнахме палатковите лагери, защото там крият взривни устройства

" Протестиращите неведнъж се пробваха се да пробият кордона, използваха против нас пиротехнически средства, камъни, павета, железни тръби и самоделни взривни устройства. За да запазим здравето и живота на нашите чиновници и на спокойно протестиращите жители, трябваше да разцепим тълпата. Така изясни вчерашните дейности на Министерство на вътрешните работи по време на антиправителствените митинги в София шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев. Изявлението му беше направено на ексклузивен бриинг в 08:00 часа тази заран.

" Тактиката ни беше изкючително пасивна. Абсолютно поддържам решенията на оперативните чиновници, които бяха взети на митинга. Няма по какъв начин в продължение на дни част от уредниците да приканват за сбъсъци с полицията и да не се стигне до тях. Палатковите лагери в един миг се оказаха доста положително прикритие на част от протестиращите за депозиране на предмети, които да употребяват против Министерство на вътрешните работи ", добави той.

" След като видяхме, че част от самоделните взривни устройства се вадят от палатковите лагери, взехме решение и към 03:00 часа стартирахме интервенция по възобновяване на публичния ред и унищожаване на блокадите – както пред СУ, по този начин и пред " Орлов мост ". В момента придвижването е възобновено ", доуточни Хаджиев.

" Цената за постигнатия цивилен мир е 80 ранени служители на реда с разнообразни пострадвания ", изясни още той.

" Призивът ни е жителите, които имат право да стачкуват, да бъдат деликатни и да не се поддават на престъпни лица и да съблюдават законоустановения ред ", моли Хаджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР