Протестът на пътностроителните фирми, насрочен за петък, се отлага, предаде

...
Протестът на пътностроителните фирми, насрочен за петък, се отлага, предаде
Коментари Харесай

Пътните строители отложиха протеста след среща с Радев

Протестът на пътностроителните компании, плануван за петък, се отсрочва, съобщи Българска национална телевизия. Това стана след срещата на президента Румен Радев с Управителния съвет на Българската браншова камара „ Пътища “ и представители на Камарата на строителите в България.

Те получиха увещание, че има пари за забавените заплащания за публичните поръчки, само че към момента се търси законов вид за изплащането им.

Според президента е належащо изсветляване на договорите, с цел да не се стига до сходни забавяния. Радев сподели още, че практиката на предходното ръководство с постановления на Министерски съвет да се заобикаля Законът за държавния бюджет би трябвало да бъде прекъсната, процедурите да бъдат " чисти ", а договорите подписани на действителната им стойност.

Председателят на Камарата Стефан Чайков разяснява, че през днешния ден са обсъждали точно по какъв начин да се контракти механизъм за разплащане на старите отговорности.

" 222 милиона лв. са фактурираните и към 647 милиона лв. са сертифицираните към днешна дата и остават няколкостотин милиона, какво минимално ще се извърши, с цел да се приведе републиканската пътна мрежа в условия за зимата? Всички знаете, че зимата чука на вратата ", разяснява Чайков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР