Протестът на БНР: Защо заплатите ни граничат с минималнитеНие сме

...
Протестът на БНР: Защо заплатите ни граничат с минималнитеНие сме
Коментари Харесай

Протестът на БНР: Защо заплатите ни граничат с минималните
Ни

Протестът на БНР: Защо заплатите ни граничат с минималните
Ние сме изразили своите претенции документално. Те за по тази причина за какво заплатите на огромна част от работещите в БНР граничат с минималната заплата. Другият въпрос, който ни вълнува е какъв брой души са назначени в БНР от идването на Александър Велев, а непрестанно се твърди, че би трябвало да има съкращения.

Това изясни един от уредниците на митинга на БНР, който се организира през днешния ден пред постройката на публичната медия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Протестиращите желаят да знаят и за какво не се назначават хора на работа, които имат отношение към главната активност на БНР – а точно да основава информация. И последното – по какъв начин се разпределят средствата за работна заплата по браншове. Тези въпроси желаеме да разберем, тъй като от известно време в БНР всичко е по клюки – има такива, съгласно които едни хора получават доста пари, а тези, които получават ниските заплати или както споделят сътрудниците „ заплатици “, сме доста повече, подчертаха от страна на протестиращите.

Радиоработниците декларират, че е извънредно време институциите да погледнат съществено на казуса, който от години тлее заради липса на съответни и виновни дейности както от страна на институциите, по този начин и от страна на управленията на БНР.

Законодателите би трябвало да преразгледат правилата на финансиране на БНР, което е не просто информативен източник, а и фактор на българското обучение, просвета, обичаи и с принос за имиджа на страната в чужбина. В същото време от управлението на БНР се чака да ръководи и разпределя бюджета по този начин, че институцията най-пълноценно да извършва своята функционалност. В този подтекст проблемите в БНР са мотив за значим диалог по тематиката по какъв начин да се отпускат и ръководят парите на данъкоплатците, декларират протестиращите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР