Протест беляза първата копка на строежа на Пътен възел Кресна“

...
Протест беляза първата копка на строежа на Пътен възел Кресна“
Коментари Харесай

,,Камъни ще падат по главите ни“: Протестиращи попиляха министър Шишков заради ПВ „Кресна“

Протест беляза първата копка на градежа на Пътен възел „ Кресна “ от автомагистрала „ Струма “. Според част от локалните хора и еколози този възел предопределя избора на вид за прекосяване на автомагистралата през дефилето посредством делене на платната, което съгласно протестиращите ще докара до доста проблеми и повишение на смъртността в региона.
„ Те валидират екологичната оценка с тази така наречен първа копка и в действителност това кръгово, което е единствено кръгово, въобще не е единствено кръгово, а е начало на градежа на вид за автомагистрала „ Струма “, който е определен през дефилето “, сподели един от протестиращите, предава Bulgaria ON AIR.
На място служебният районен министър Иван Шишков изрично акцентира, че пътен възел „ Кресна “ във разновидността, в който ще бъде построен, по никакъв метод не предопределя разновидността за автомагистралата през дефилето.
„ В момента вършим пътен възел, без значение кое от трите трасета ще бъде определено, пътният възел е подобен, какъвто го виждате, и аз в действителност се надявам да видите, че този пътен възел, който е в това число и недоизграден, няма по какъв начин да предреши трасето на автомагистралата “, сподели районният министър.
Протестиращите обаче не са съгласни.
„ Хората не възприемат заплахата от това, че няма да има различен път за локалните, за това те да отидат до болница или в случай че нещо се случи. Тук районът е доста подобаващ за ерозия, ще падат камъни по главите, това значи тотална деструкция на природата в покрайнината “, сподели протестиращ.
„ Много е ясно – трасето ще бъде определено главно и единствено по отношение на екологичното законодателство, т.е. допустимо най-щадящото природата трасе ще бъде определено и това е критерия за избора на трасе. Да създадем по този начин, че в действителност не избран ресторант да предрешава трасето, трасето би трябвало да бъде предрешено от чисто екологични ограничения, тъй като природата е на всички нас. Ресторантите са на няколко индивида, природата е на всички нас “, разяснява министър Шишков.
Той уточни, че окончателният вид за „ Струма “ през Кресненското дефиле ще стане явен до няколко месеца. Самият пътен възел „ Кресна “ ще бъде подготвен до два месеца.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР