Проправителствената обществена организация „Белая Рус“ подготвя „митинг на солидарност“ в

...
Проправителствената обществена организация „Белая Рус“ подготвя „митинг на солидарност“ в
Коментари Харесай

Протест в подкрепа на Лукашенко в Беларус

Проправителствената социална организация „ Белая Рус “ приготвя „ протест на взаимност “ в Минск за поддръжка на настоящия беларуски президент Александър Лукашенко през днешния ден, разгласи във „ Facebook “ страницата си организацията.

„ В неделя от 12.00 ч. ще се организира протест на взаимност на столичния Площад на независимостта, покрай Дома на държавното управление. Събирането ще е спокойно. Силите, подкрепящи държавния курс, ще се съберат там “, се споделя в изказването на „ Белая Рус”.

Организаторите декларират: митингът ще събере всички, които ценят родината си, които са срещу разделянето на страната на два противоположни лагера.

На 9 август в Беларус се организираха президентски избори. Според публични данни на Централната изборна комисия Лукашенко завоюва с 80,1% от гласовете. На второ място е Светлана Тихановска с 10.12%.

След затварянето на изборните секции в страната започнаха митинги. Силите за сигурност ги потушаваха, употребявайки сълзотворен газ, водни оръдия, и гумени патрони. Световните медии оповестиха за доста задържани и бити протестиращи, измежду които и публицисти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР