Промяната свърши, остана разделението в обществотоДокато върви политическият покер за

...
Промяната свърши, остана разделението в обществотоДокато върви политическият покер за
Коментари Харесай

След вота: Приятелки огън и 2 важни въпроса

Промяната свърши, остана разделянето в обществото Докато върви политическият покер за длъжностен кабинет, всички питат за бюджета и Северна Македония
Промяната свърши, само че разделянето в обществото си остана. Кабинетът на премиера Кирил Петков падна след първия сполучлив избор на съмнение в най-новата история на България, с цел да отвори вратата на седмица безвремие и да ни върне в предизборните чувства от предишното лято.     

С няколко огромни разлики. Добрите станаха неприятни, а неприятните станаха нужни. Мафията се оказа повсеместна, в случай че се има вяра и на отиващата си власт, и на досегашната съпротива. Жълтите павета отново се изпълниха, само че с митинги против парламентарното малцинство. За похлупак огънят против Радев се оказа другарски - от отсрещния балкон. След президенстката имитация: " Премиерът не е пощальон ", Кирил Петков отвърна с: " Той е страхливец ".

Продължаваме битката

сподели със стиснати зъби министър председателят минути след резултатите от вота в четвъртък. Но черните вратовръзки на целия министерски екип демонстрираха ясно настроението. Дори да има втори кабинет на Политическа партия, той надали ще мине, тъй като Кирил Петков към този момент разгласи главния му състав и в него той още веднъж е отпред. А най-много тъй като надали чака амнистия от враговете, които набеди, че са го свалили - Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова.

Вторият мандат

 - за ТЕРБ, също наподобява необикновен. Опорката на досегашната власт, че има нова коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и Слави рухна откакто Трифонов разгласи, че в никакъв случай няма да влезе в съюз с Борисов. Костадинов разгласи, че одобряват националните, а не евроатлантическите полезности, по тази причина ще стоят надалеч от всички, които поддържат Европейски Съюз и НАТО. Движение за права и свободи пък оповестиха, че ще влязат в ново ръководство, единствено в случай че е " хомогенно, ценностно и евроатлантическо ".  

Третият мандат

за който до неотдавна Има Такъв Народ бе абониран, в този момент се отдалечава от партията на Слави Трифонов след шумното разединение. Затова и при рулетката президентът ще бъде заставен да избира сред омразната Българска социалистическа партия, демократичната Движение за права и свободи и градската десница. Всъщност, на който и да заложи, останалите в Народното събрание ще бъдат срещу, тъй като в постройката на " Съединението прави силата " към този момент всичко е персонално.

Засега наподобяват сигурни единствено две неща. Премиерът даде обещание да хвърли оставка в понеделник. А по закон това отваря пътя на президента за нови съвещания за кабинет.Още преди да е завъртял
рулетката с мандатите,

президентът се оказа в окото на бурята

Политическа партия му стовари личната си виновност за Северна Македония, Българска социалистическа партия го нарочи за подбудител за събаряне на държавното управление. А градската десница към този момент изкара на показ страховете, че служебният му кабинет ще завие внезапно на изток -към Кремъл.

Доскорошният му зложелател - Бойко Борисов смъкна гарда на омразата. Най-отявлените медийни врагове на Радев му написаха трогателно писмо. А Николай Бареков дори постави Борисов и Радев под общ знаменател: Вие сте мъжкари!

Докато върви политическия покер за длъжностен министър председател - Гълъб Донев или Димитър Стоянов, страната е притихнала в очакване дали и по какъв начин да бъдат решени двата най-важни въпроса -  бюджетът и позицията за свалянето на ветото за Северна Македония.

От актуализирането на сметките в държавната хазна зависи

ще бъдат ли увеличени пенсиите

ще има ли спомагателни детски, ще се даде ли поддръжка на бизнеса за скъпите горива и ще се разхлаби ли примката към общините, които оповестиха, че са пред банкрут.

От бързата ни реакция за позицията за Северна Македония зависи мястото на България в Европейския съюз. Или ще покажем, че знаем по какъв начин да лидираме процеса на евроинтеграция -  да оказваме помощ на съседите, само че и да пазим интереса си, или ще останем в очите на западните ни сътрудници като елементарен балкански спекулант.   

    

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР