Промяна на медицинските стандарти и част от параметрите в Националния

...
Промяна на медицинските стандарти и част от параметрите в Националния
Коментари Харесай

Здравната комисия в НС утре ще изслуша директори на общински болници

Промяна на медицинските стандарти и част от параметрите в Националния рамков контракт. Това съгласно ръководителя на здравната комисия в Народното събрание са първите стъпки, които ще подобрят действието на общинските лечебни заведения.


Д-р Даниела Дариткова сподели, че на следващия ден комисията ще изслуша проблемите на общинските лечебни заведения и в случай че е належащо, ще има законодателни промени. Ето по какъв начин Дариткова разяснява настояването на общинските лечебни заведения за спомагателна дотация от 30 милиона лв.:
доктор Даниела Дариткова, ръководител на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание: Общинските лечебни заведения са благосъстоятелност на съответните общини. Не може страната да финансира финансови разноски или пък неизплатени отговорности. Няма подобен законов механизъм. Аз чакам на следващия ден в действителност от общинските лечебни заведения да показват защо тъкмо са им нужни тези 30 милиона и какво чакат да се случи от тях. А другояче считам,че всяка община, която има интерес да поддържа общинското лечебно заведение го прави.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР