Плодовете и плодовите сокове могат да увредят черния дроб също

...
Плодовете и плодовите сокове могат да увредят черния дроб също
Коментари Харесай

Плодовите сокове вредят на черния дроб колкото алкохола

Плодовете и плодовите сокове могат да увредят черния дроб също толкоз, колкото сладкото и алкохола. Това демонстрират първите резултати от пробното проучване на Българска национална телевизия, дружно с лекари от болница " Св. Иван Рилски " и пациенското сдрежуние " Хепактив " към този момент са налице.

Бяха изследвани доброволци с ехограф, които не използват алкохол и постоянно използват безалкохолни питиета с глюкозо-фруктозен сироп. И още първоначално опитът ни стигна до извънредно непредвидени резултати.

" Аз съм вашият човек ", споделя първият ни доброволец. Той има деен метод на живот, създава сладкарски произведения, цялостен трезвеник, слаб и без здравословни проблеми. И няма мотив да счита, че нещо не е наред.
Еркин Исмаил: Никога не съм се лишавал от сладко, в никакъв случай. Безалкохолно пия.проф. Красимир Антонов: Колко? Еркин Исмаил: Ами доста... ами към 2 литра съм стигал дневно. Просто съм привързан.
На ехографа му трябват по-малко от 2 минути, с цел да покаже дали сладкото е нанесло щета на черния дроб.
проф. Красимир Антонов - клиника по гастроентерология на УМБАЛ „ Св.Иван Рилски “: Здрав е черният дроб, само че е доста лоен. Както си го виждам е виолетово...честито, финален етап на омазняване сред 67 и 100%. Омазняването или стеатозата, евентуално се дължи на прекомерната приложимост на сладко и по-точно на фруктозата, която не може да се обработи и се натрупва като лой в черния дроб. А това мощно затруднява работата му. Еркин Исмаил: А може ли да се избегне?проф. Антонов: Да. И първата мярка - почваш да се движиш. Чак втората мярка е да намалиш тези сладките работи.Еркин Исмаил: Аз го знам това нещо, само че не знаех че поврежда черния дроб и други неща. Знам, че е нездравословно.
Вторият ни доброволец в никакъв случай не е пил алкохол, подсладени питиета също. Убеден е, че води здравословен метод на живот.
доктор Доника Кръстева клиника по гастроентерология на УМБАЛ „ Св.Иван Рилски “: Плодове сега? Доброволец: Много обичам ябълки.д-р Доника Кръстева клиника по гастроентерология на УМБАЛ „ Св.Иван Рилски “: Колко консумирате дневно?Доброволец: Мога да изям и повече от 5 кг.д-р Доника Кръстева клиника по гастроентерология на УМБАЛ „ Св.Иван Рилски “: На ден?Доброволец: Да. Екологични.
И мъжът напълно не беше квалифициран за показанията на ехографа. Апаратът безжалостно записва сериозен проблем.
доктор Доника Кръстева клиника по гастроентерология на УМБАЛ „ Св.Иван Рилски “: Това с което ще ви изненадам, е че макар здравословния метод на живот и макар неналичието на алкохол имате повече от 60% омазняване на черния дроб.. 5 кг ябълки в случай че оценим захарта, която се съдържа в тях, тя е доста. Всичко, което е прекомерно и не употребява организма за сила, то се натрупва и се отсрочва под формата на мастни капки.
Всеки човек самостоятелно отработва и захарта и алкохола. Така че лекарите чакат доста разнообразни резултати в нашето телевизионно изследване.
 Търсят се доброволци, които не пият алкохол Търсят се доброволци, които не пият алкохол
Пациентско съдружие "Хепактив ", дружно с Българска национална телевизия и лекари от болница "Иван Рилски " търсят доброволци, които да вземат участие в ефирен опит. Те тр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР