На полета от Ухан до Франкфурт, с който вчера беше

...
На полета от Ухан до Франкфурт, с който вчера беше
Коментари Харесай

Българката, която е под карантина в Германия: Добре съм, нямам оплаквания

На полета от Ухан до Франкфурт, с който през вчерашния ден беше евакуирана българската студентка Преслава Пешкова са открити двама инфектирани с ковид немски жители. Всички пасажери са сложени под карантина. Пред Българска национална телевизия Преслава сподели, че е добре. В момента тя и останалите пасажери от полета се намират във военни казарми на към 100 км от Франкфурт.

Преслава Пешкова: Аз съм добре. Нямам никакви недоволства. Доколкото знам моите познати, с които пътувахме, също няма недоволства. Двамата германци от самолета, инфектирани с ковид, през днешния ден са изпратени в болница във Франкфурт. Проверката на пасажерите е почнала още след излитането от Китай. Още през вчерашния ден в самолета като се качихме, започнаха да ни разпитват. Дадоха ни анкета с въпроси къде сме били в последните 14 дни, имаме ли недоволства - кашляне, температура и т.н.Имаше доктори в самолета, които очевидно са избрали евентуално инфектирани пасажери и ги сложиха на настрана място в самолета да седят от нас.От тях обаче май нито един няма болестта. Веднага ги изкараха в болница, откакто кацнахме. След това ни заведоха в хале, в което ни вършиха проби.
14-дневната карантина е оповестена през вчерашния ден, само че поради инфектираните, през днешния ден е почнала още веднъж. Ако се открие различен инфектиран, тя ще се възобнови. Преслава не знае тъкмо какъв брой време ще остане в казармата, само че след сполучливото идване няма терзания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР