Испания съобщи за първи случай на коронавирус. Съединените щати забраниха

...
Испания съобщи за първи случай на коронавирус. Съединените щати забраниха
Коментари Харесай

Първи случай на коронавирус в Испания

Испания заяви за първи случай на ковид. Съединените щати не разрешиха влизането на чужденци, които през последните две седмици са били в Китай. Китайското държавно управление освободи от мита някои вносни артикули, свързани с преодоляването на рецесията. Смъртните случаи са 259, инфектираните над 11 000.

Новите две лечебни заведения в Ухан са съвсем подготвени. Те ще одобряват първите пациенти с рисковите признаци още в понеделник и в сряда надлежно с 1000 и 1500 кревати. Електричеството в тях към този момент е включено. Пекин освободи от мита за импорт коли за спешна помощ, химически артикули, маски и защитни дрехи.

Вирусът продължава да се популяризира на остарелия континент. Испания заяви за първия случая на ковид - той е засечен на Канарските острови. Предаването е станало от човек на човек. Заразеният и четирима души са изолирани.
Сарвадор Илла, първи министър на опазването на здравето на Испания: Става дума за група германци, които са били в контакт с различен немец, инфектиран с заболяването. И петимата са в положително положение.
В Европа, с изключение на в Испания, случаи на новия ковид има и в Швеция, Франция, Германия, Финландия, Италия, Русия и Англия.

Американското държавно управление разгласи изключително състояние в областта на публичното опазване на здравето. Случаите в Съединените щати са седем.
Алекс Азар, министър на опазването на здравето на Съединени американски щати: По разпореждането на президента Тръмп краткотрайно се не разрешава влизането в Съединените щати на непознати жители, които може да са основат риск за предаването на новия ковид.
Австралия също забрани влизането на чужденци, които идват в страната от Китай. Ако те откажат да се върнат назад ще бъдат изолирани под наложителна карантина.

Общо над 100 са инфектираните в 22 страни отвън Китай.

Сингапур, където има 18 случая на вируса, стартира да раздава 5 200 000 маски.

Евакуацията на непознати жители от огнището Ухан продължава. Лондон репатрира част от дипломатическия си личен състав. На завръщащите се се постанова 14-дневна карантина.
Още по тематиката Смъртоносният китайски ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР