Двамата български граждани, заявили, че искат да напуснат китайския град

...
Двамата български граждани, заявили, че искат да напуснат китайския град
Коментари Харесай

Българите от Ухан пристигнаха във Франция

Двамата български жители, декларирали, че желаят да изоставен китайския град Ухан по отношение на разпространяването на новия ковид, дойдоха във Франция с френски аероплан в границите на общоевропейска интервенция.


Самолетът се приземи на летище в град Истр, Южна Франция в 15:32 часа, българско време. На борда на самолета има 251 пасажери от десетки националности, оповестиха от българското Министерство на външните работи.

Създадена е организация българските жители да бъдат доведени в България с военно-транспортния аероплан „ Спартан “, придружавани от медицински екип от Военно-медицинска академия. Те ще останат във ВМА под карантина.

Очаква се военно-транспортният аероплан „ Спартан “ да излети, с двамата български жители на борда за България, към 17 часа българско време.

Министерството на външните работи посредством посолствата ни в Пекин и Париж, както и Генералното ни консулство в Шанхай, спомага за заминаването на българските жители от Китай. Общоевропейската интервенция по улеснение на жителите на съответните страни, в това число и българските, да изоставен Ухан бе проведена от френските управляващи в съдействие с управляващите на Китай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР