Промишленото производство във Франция през ноември е нараснало с по-бърз

...
Промишленото производство във Франция през ноември е нараснало с по-бърз
Коментари Харесай

Промишленото производство във Франция през ноември расте, а във Финландия и Швеция спада

Промишленото произвеждане във Франция през ноември е повишено с по-бърз ритъм от предстоящото след края на стачките в петролните рафинерии и връщането на промишлеността към естествена работа, сочат публични данни, представени от Българска телеграфна агенция.

Спрямо октомври растежът в индустрията е 2 на 100. Очакванията бяха за растеж на производството от 0,8 на 100. През октомври е бил регистриран спад от 2,5 на 100.

По браншове се следи както напредък, по този начин и спад. При производството на машини и промишлено съоръжение растежът е от 5,3 на 100, до момента в който минната индустрия, енергетиката и водоснабдяването спадат с 0,6 на 100. Спадът при строителството е от 1,2 на 100.

По-зле наподобява ситуацията в някои северни страни. И Финландия, и Швеция през днешния ден регистрираха спад на промишленото си произвеждане за ноември.

Финландия регистрира спад за втори следващ месец през ноември, най-много поради спад на търсеното. Промишленото произвеждане се е свило с 3,1 на 100 след спад от 0,2 на 100 през октомври. Най-сериозен е спадът в минната промишленост - 26,7 на 100, а производството на ток, газ, пара и отопление се свива със 7 на 100.

През ноември шведската стопанска система се е свила, откакто през предходните две месеца бележи напредък, най-много поради спад на промишленото произвеждане и някои от главните браншове на услугите, сочат данни от формалната статистика.

Спадът за ноември е 0,5 на 100 по отношение на напредък от 0,7 на 100 през октомври. На годишна база спадът през ноември е 0,7 на 100 по отношение на 2 на 100 през октомври.

Промишленото произвеждане през ноември спада с 0,5 на 100 на годишна база по отношение на растеж от 3,4 на 100 през октомври. Това е първият спад от юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР