Промишленото производство намалява през март спрямо февруари с 0.9%, но

...
Промишленото производство намалява през март спрямо февруари с 0.9%, но
Коментари Харесай

Годишният ръст на промишленото производство е с 2.8% през март

Промишленото произвеждане понижава през март по отношение на февруари с 0.9%, само че по отношение на март 2018 година има растеж от 2.8%, сочат предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ).

Намаление по отношение на предходния месец е записано в добивната индустрия - с 10.9%, и в преработващата индустрия - с 1.2%, а нарастване с 1% - в енергетиката.

По-значителен месечен спад статистиката регистрира при ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 12.2%, производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 11.8%, производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - със 7.1%.

По-съществено нарастване е записано при производството на тютюневи произведения - с 12.5%, производството на облекло и производството на произведения от други неметални минерални първични материали - по 2.8%.

 Изменение на промишленото произвеждане по отношение на същия месец на миналата година.
© Национален статистически институт

Изменение на промишленото произвеждане по отношение на същия месец на миналата година.

Годишният растеж се дължи на увеличеното произвеждане в преработващата индустрия - с 5.5%, и в добивната индустрия - с 2.0%, до момента в който в енергетиката е регистриран спад със 7.6%.

Най-много за година нараства производството на транспортни средства, без коли - с 34.4%, производството на произведения от други неметални минерални първични материали - с 20.4%, печатната активност и възпроизвеждането на записани носители - с 15.8%, производството на произведения от каучук и пластмаси - с 15.2%.

Най-голямо понижение е регистрирано при производството на тютюневи произведения - с 27.0%, производството на железни произведения, без машини и съоръжение - със 7.0%, обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 6.9%, производството на мебели - с 6.0%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР