Променят се критериите, на които трябва да отговарят браншовите организации,

...
Променят се критериите, на които трябва да отговарят браншовите организации,
Коментари Харесай

Променят критериите за браншовите организации в Съвета по животновъдство

Променят се критериите, на които би трябвало да дават отговор браншовите организации, участващи в Съвета по отглеждане на животни.

Проектоправилникът, оповестен за публично разискване, регламентира, че в Съвета ще могат да се включат единствено организации с регистрирани локални структури в най-малко 30 на 100 от областите в страната.

Съветът по отглеждане на животни, управляван от министъра на земеделието, дава мнение по законопроекти и други нормативни актове, дава оферти при създаването на тактики и стратегии за развиване на бранша, предлага ограничения за превъзмогване на нелоялната конкуренция в отглеждането на животни и разисква производството, преработката, изкупуването и качеството на продукцията.

Тези задължения са написани в плана за устав, който предстои на публично разискване до 26 април.

Документът планува в съвета да вземат участие единствено национално показани организации, които имат районни структури с членове в не по-малко от 30 % от областите на  страната, а членовете им отглеждат най-малко 15 на 100 от съответния тип животни в България.

Това ограничаване се постанова, защото отглеждането на животни е секторът с най-вече организации, а за някои от тях не е ясно кого съставляват.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР