Промените в пакета данъчни закони, внесени от Министерския съвет и

...
Промените в пакета данъчни закони, внесени от Министерския съвет и
Коментари Харесай

На първо четене: Бюджетната комисия отхвърли готвените данъчни промени

Промените в пакета данъчни закони, импортирани от Министерския съвет и препоръчани от финансовото министерство, бяха отхвърлени на първо четене в парламентарната комисия по бюджет. Единствено от ПП-ДБ ги поддържаха, само че не събраха болшинство. ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи гласоподаваха „ въздържал се ”.

Депутатите събраха болшинство и поддържаха само предложение за промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища, импортирани от народния представител от ПП-ДБ Даниела Божинова. Те плануват разрешаване на произвеждане на бира на до 100 л едновременно в домашни условия, само че не за продажба, а за консумация вкъщи.

Най-много разногласия провокира концепцията за „ бонус-донос ” или финансов бонус за хората, които подават информация за злоупотреби за минимум 100 000 лева Предвидено е лицата да получат тласък, само че единствено в случай че предоставените от тях данни към момента не са известни на контролните органи.

На съвещанието на комисията финансовото ведомство бе показано от Людмила Петкова, шеф на дирекция „ Данъчна политика ”. По думите ѝ бюджетът губи по 309 милиона лева от 9% Данък добавена стойност на ресторантьорите.

Преди седмица, при представянето на бюджета от Асен Василев, стана ясно, че ГЕРБ-СДС няма да го поддържат. От Движение за права и свободи пък се оповестиха против част от измененията и желаеха в план-сметката да бъдат вписани предпочитаните планове за всяка община. От Българска социалистическа партия, „ Възраждане ” и Има Такъв Народ бяха безапелационни, че няма да поддържат бюджета.

Иначе параметрите в него са 77.7 милиарда лева доходи, 83.8 милиарда лева разноски, Брутният вътрешен продукт от 205.8 милиарда лева, растеж на Брутният вътрешен продукт - 3.2%, средногодишна инфлация от 4.8% и недостиг - 3%.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР