Промените в енергийната стратегия на страната ще влязат за гласуване

...
Промените в енергийната стратегия на страната ще влязат за гласуване
Коментари Харесай

НС ще разгледа до дни поправките в енергийната стратегия

Промените в енергийната тактика на страната ще влязат за гласоподаване в Народното събрание до дни. Това заяви ръководителят на отрасловата комисия Делян Добрев по време на конференция в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

С измененията, които приготвя Министерството на енергетиката, държавният метафоричен оператор „ Булгартрансгаз “ ще взе участие като миноритарен акционер в построяването на LNG терминал за полутечен газ.

„ Средствата, които „ Булгартрансгаз “ ще задели са алегорични спрямо тези, които се заделят за създаване на инфраструктура в страната “, счита Добрев.По предварителни планове българската държавна компания ще взе участие с 30% личен капитал и 70% заемни средства. Очаква се Европейската комисия да поддържа плана с безплатно финансиране.

Другата корекция в енергийната тактика планува основаване на газова енергийна борса, която ще бъде дъщерно сдружение на „ Булгартрансгаз “.

БГНЕС напомня, че до измененията в енергийната тактика на страната се стигна поради променената конюнктура с газовите потоци на Балканите и развиването на плана „ Турски поток “. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР