Пролетта е време за похапване на зеленчуци със зелен цвят.

...
Пролетта е време за похапване на зеленчуци със зелен цвят.
Коментари Харесай

Засищащи пролетни супи

Пролетта е време за похапване на зеленчуци със зелен цвят. С тях можем да си създадем салати, супи, съществени ястия, които с изключение на доста вкусни, са и здравословни и не на последно място - засищащи.

Пролетните супи, които сме подбрали, са постни и се подготвят относително бързо. Започваме със спаначена чорба, а ето и нужните артикули:

 Засищащи пролетни супи

Сапаначена чорба с домати

Необходими артикули: 500 г спанак, 2 домата, 2 моркова, ½ глава лук, 1 ч.ч булгур, 1 ч.л червен пипер, лой, сол, зеленчуков бульон, вода

Начин на подготвяне: първо измивате хубаво спанака и го нарязвате на линии, след което добавяте супена лъжица оцет и вода и го оставяте да се накисне. В различен съд сложете булгура и го залейте с вода – хубаво е да престои по този начин няколко часа.

Нарязвате лука и морковите на ситно и пържите в сгорещена лой, след което добавяте и нарязаните на ситно домати. когато са трансформирали цвета си, добавяте аления пипер, разбърквате, налейте вода към 3 чаши и прибавете бульона.

 Засищащи пролетни супи

Сложете спанака и когато супата заври, слагате булгура. Изключете, когато булгурът е сварен. Ако желаете вместо булгур, прибавете кафяв ориз.

Следващото предложение е за крем чорба с няколко типа зелени листни зеленчуци:

Зелена крем чорба

Необходими артикули: киселец, лапад, коприва, копър, 1 приблизително огромен картоф, лой, черен пипер, сол, 2 – 3 скилидки чесън и джоджен за аромат

Начин на подготвяне: всички зеленчуци се почистват и измиват и се поставят в тенджера с вода да прелом. Добавя се и картофа, а откакто всички артикули се сварят, супата се отдръпва от котлона и се пасира с пасатор като преди този момент би трябвало да добавите и чесъна. Добавете най-после изсъхнал джоджен и останалите подправки. Сервирайте с крутони.

 Засищащи пролетни супи

Последното предложение е с киселец и картофи, само че и с малко пилешко месо за мирис. Ето по какъв начин да си я приготвите:

Крем чорба от киселец и картофи с пилешко месо

Необходими артикули: 6 картофа, ½ връзка киселец, ½ л прясно мляко, ½ отново. краве масло, 4 с.л сметана, бяло пилешко месо

Начин на подготвяне: обелете картофите и ги сварете, откакто омекнат пасирайте ги и прибавете млякото и в случай че е належащо част от водата, където са се варили. Задушете нарязания киселец в маслото и прибавете късчетата пилешко месо.

След като се запържат ги отдръпнете от котлона и сложете сметаната, след което изсипете при картофите. Сервирайте топла и с препечени крутони.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР