Пролетта е най-добрата възможност да започнем диета, според експертите, тъй

...
Пролетта е най-добрата възможност да започнем диета, според експертите, тъй
Коментари Харесай

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

Пролетта е най-хубавата опция да стартираме диета, съгласно специалистите, защото можем да включим в нея сезонни плодове и зеленчуци.

Нека забележим дружно за какво е значимо да избираме верните хранителни артикули, кои са те, за какво би трябвало да бъдат с ниско наличие на калории и в същото време да предизвикват загубата на тежестта.

Любимите ягоди

Проучване открива, че хората, които ядат в допълнение по към 8 грама фибри на всеки 1000 калории дневно, отслабват. И назад, дамите, които понижат приема си на фибри, наддават килограми.

Една чаша ягоди съдържа 3 грама фибри и повече от целесъобразната дневна доза витамин С, антиоксидант, който оказва помощ за стягането на кожата посредством възстановяване на равнищата на колаген и еластин.

 Любимите ягоди

Фотография: Pexels.com

Боровинки

Пълни с витамини и минерали като С, К и манган, боровинките са добре известни с високото наличие на фибри и усъвършенстват доста мозъчната ни активност.

Високото наличие на витамини и фибри е съчетано с ниско наличие на калории, което ги трансформира в един от най-подходящите за изразходване пролетни плодове.

 Боровинки

Фотография: Pexels.com

Гъби

Те имат същата хранителна стойност като месото, без да съдържат доста калории, а също така имат нулево наличие на мазнини.

Едновременното съществуване на растителни фибри и протеини ни държи сити за по-дълго време, намалявайки нужното количество храна, която да консумираме през останалата част от деня.

 Гъби

Фотография: Pexels.com

Цвекло

Цвеклото, както добре знаем, е известно с високото си наличие на вода, фибри, фолиева киселина, желязо и ниско наличие на калории, които са потребни в процеса на намаляване, защото се борят с компликациите, управляват апетита и подтикват тялото.

Цвеклото може да се употребява сурово или варено, на салати, на сок или печено на фурна. Хубаво е да прибавяме зехтин, когато го консумираме, с цел да активираме антиоксидантните му свойства.

 Цвекло

Фотография: Pexels.com

Репички

Те съдържат огромно количество вода и малко калории, като в същото време са извънредно засищащи. Можем да ги консумираме сурови в салата, да ги прибавяме в нашия сандвич или даже да ги печем на фурна, приготвяйки си домакински хумус.

 Репички

Фотография: Pexels.com

Половин чаша репички съдържа 1 грам фибри, които оказват помощ доста при намаляване. Освен това те са подобаващи и за намаление равнищата на холестерол в организма ни. Червената ряпа оказва помощ при лекуването на жълтеница и понижава риска от диабет.

Помагат ли ни млечните артикули за намаляване?

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР