Пролетните месеци са времето, когато човек усеща аромата на разцъфващата

...
Пролетните месеци са времето, когато човек усеща аромата на разцъфващата
Коментари Харесай

Суперхрани за пролетта

Пролетните месеци са времето, когато човек усеща аромата на разцъфващата природа, ненатрапчивата топлина на слънчевите лъчи и лекия и прелестен лъх напразно.

Това е и времето, когато множеството от нас се сещат, че е време да смъкват натрупалите се през зимния сезон непотребни килограми и да създадат лек пролетен детокс.

Вместо да се хвърляте към внезапни диети, с които фактически е допустимо да свалите много от тежестта си, само че бързо ще възстановите изгубените килограми на по-късен стадий, можете да се отдадете на един по-дълъг, само че несъмнено по-здравословен режим с същинските суперхрани за пролетта.

Става въпрос за тези суперпродукти, които хем ще Ви заситят и хем ще Ви снабдят с сила. Измежду листата с потребни зеленчуци, който ви предлагаме по-долу, не забравяйте да хапвате постоянно зелен лук и свеж чесън, левурда, лапад и киселец - зеленото благосъстояние на пролетта.

Ето лист на най-подходящите храни за пролетния сезон, с които сами да си изградите една здравословна енергийна диета. Тя ще Ви помогне да се лишите от непотребните килограми и ще защищити от пролетната отмалялост.

1. Салата

 Салати за пролетта

Свежата пролетна салата, без значение дали е къдрава или елементарна марула, айсберг, рукола, копф салата или други, е източник на доста витамини и скъпи за човешкия организъм минерални соли. Можете да си похапвате на драго сърце и приятност прясна салата когато и да е на деня, стига да я консумирате измита, накисната във вода за 30 мин и почистена от развалените листа.

2. Коприва

Тя съдържа доста витамини, ензими, органични киселини, минерални соли, хлорофил и багрилни субстанции и е един от зеленчуците, който се появява точно през пролетта. Листата ѝ имат над 100 мг витамин С и близо 10 мг каротин. Супата или яхнията от коприва ще Ви достави с задоволително желязо, което организма губи точно напролет.

3. Спанак

 спанакът е пролетна суперхрана

По наличие на минерални соли и хранителни субстанции заема едно от първите места измежду пролетните зеленчуци, само че не забравяйте, че е добре да го консумирате свеж. При термична обработка някои от скъпите му съставки се унищожават.

4. Репички

Богат източник са на минерали и на витамин С. Също по този начин имат потвърдено детоксикиращо деяние, а най-интересният и малко прочут факт е, че даже и листата им се ядат.

5. Аспержи

 Аспержите са пролетни суперхрани

Те се подреждат измежду пролетни суперхрани, които са доста богати на витамин А, фосфор, калций и калий.

6. Грах

Един от най-ранните пролетни зеленчуци, който може да бъде употребяван сварен както на супи и яхнии, по този начин и на салати.

7. Тиквички

 Тиквички и суперхрани

Особено подобаващи са за хора, страдащи от стомашно-чревни болести, защото имат нежна целулоза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР