Прокурорите изискват информация от Amazon относно закупуването на ножове по дело срещу заподозрения за убийства на студент в Айдахо Брайън Кохбергер

...
Прокурорите по делото на Bryan Kohberger, мъжът, обвинен във фаталните
Коментари Харесай

Прокурорите по делото на Bryan Kohberger, мъжът, обвинен във фаталните намушквания на четирима студенти от университета в Айдахо, поискаха информация за клиенти от Amazon, свързана с покупката на ножове, като част от тяхното разследване, според наскоро разпечатани съдебни документи.

Kohberger е изправен пред четири обвинения в убийство от първа степен в убийствата на 13 ноември на 21-годишните Kaylee Goncalves и Madison Mogen; и 20-годишните Xana Kernodle и Ethan Chapin, в техния дом извън кампуса в Москва, Айдахо.

Той е държан в затвора на окръг Латах без освобождаване под гаранция и съдията се е обявил за невинен от негово име.

Браян Кобергер се вижда по време на съдебно заседание на 18 август 2023 г.“ class= Bryan Kohberger е видян по време на съдебно заседание на 18 август 2023 г. Телевизор на басейн/корт

Прокурорите получиха заповеди за обиск по-рано тази година за клиентски акаунти в множество компании, включително Amazon, Apple и PayPal. Името на клиента е редактирано от документите, заедно с подробности за намереното.

Информацията, поискана от Amazon през май, включваше „всички подробни кликвания на клиенти, свързани с ножове и аксесоари“. Следователите са получили информация от Amazon през юни, показват съдебните документи. Apple и PayPal също са изпратили информация, поискана в заповедите, според документите.

CNN се свърза с Amazon, Apple и PayPal за коментар.

Според съдебни документи, подадени по-рано тази година, ДНК на Кохбергер е „статистическо съвпадение“ с ДНК, намерена в ножницата на нож на местопрестъплението, въпреки че оръжие не е открито.

Делото трябваше да започне в началото на октомври, но тази дата беше освободена, когато Кобергер се отказа от правото си на бърз процес, а нова дата все още не е определена.

Бащата на Гонкалвеш каза, че смята, че правосъдието се бави по време на „изнервното“ чакане за датата на процеса.

„Търпеливи сме“, каза Стив Гонкалвес пред Джим Шуто от CNN, „но това го прави малко по-стресиращо.“

„Имате време в съда. Направете така, че да се случи. Колкото по-скоро започнем да работим, толкова по-скоро ще стигнем до истината“, каза Гонкалвес в съобщение, насочено към заподозрения убиец по време на интервю за CNN Max.

 Кейли Гонкалвес, Итън Чапин, Ксана Кернодъл и Мадисън Моген бяха убити в неделя, 13 ноември 2022 г. извън кампуса на университета в Айдахо. Кейли Гонкалвес, Итън Чапин, Ксана Кернодъл и Мадисън Моген бяха убити в неделя, 13 ноември 2022 г. извън кампуса на университета в Айдахо.

Адвокатът на семейство Гонкалвес Шанън Грей каза, че очаква да бъде определена дата за процеса, след като бъдат изслушани исканията следващия месец.

„Ако имате дата, която можете поне да очаквате с нетърпение, това е полезно за всички участващи семейства, знаейки, че се придвижвате към този ден – придвижвате се към тази крайна цел за възможно разрешаване на случая,“ — каза Грей.

Тейлър Ромин и Лорън Маскаренхас от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР