Прокурори разследват около 20 000 случая на престъпления, свързани с

...
Прокурори разследват около 20 000 случая на престъпления, свързани с
Коментари Харесай

Германия спори за по-строги мерки срещу COVID-19

Прокурори проверяват към 20 000 случая на закононарушения, свързани с ковид
За последното денонощие в Германия бяха регистрирани нови 10 864 инфектирани с ковид, с което обшият им брой в страната доближи 929 133, сочат данни на института за инфекциозни заболявания " Роберт Кох ", представени от Ройтерс.

Починалите за деня са 90, или общо от началото на пандемията - 14 112.

Междувременно не престават разискванията сред шефовете на 16-те немски провинции за реализиране на обща позиция с какви ограничения да продължи битката против COVID-19, съобщи ДПА. Те би трябвало да преодолеят различията си преди консултациите с канцлерката Ангела Меркел, планувани за сряда.

Кметът на Берлин Михел Мюлер, който сега оглавява групата на районните министър председатели, разгласи през вчерашния ден, че въведената при започване на месеца карантина ще бъде продължена и след края на ноември. " Ние се съгласихме, че към този момент е реализирано доста в борбата (срещу вируса), само че то не е задоволително. При това състояние е немислимо да да се отхвърляме от ограниченията, за които към този момент сме се разбрали, " съобщи той за ДПА.

Мерките, които трябваше да траят до края на месеца, включват затваряне на заведения за хранене и питейни заведения, театри, музеи и плувни басейни, както и ограничаване на обществените контакти.

На видеоконференцията предишния понеделник, която трябваше да разиска резултатите от първите две седмици на ограниченията, министър председателите на провинциите не съумяха да се договорят за въвеждането на нови ограничавания, макар настояванията на федералното държавно управление за това. Провинциите желаеха всяка от тях да създава своя лична тактика.

Меркел към този момент е подготвила продължаването и разширението на частичния локдаун и през вчерашния ден съобщи, че са нужни спомагателни ограничавания, само че към този момент не споделя какви.

Вестник " Ди Велт ", представен от ДПА, заяви още, че сега прокурори в Германия проверяват към 20 000 случая на закононарушения, свързани с ковид.

Става дума за взрив на закононарушения, свързани с подправени маски, разпространяване на дезинформация по интернет, подправени претенции от фондовете за битката против Ковид-19, лекуване с подправени медикаменти, съобщи Свен Ребен - ръководител на Германската асоциация на съдиите пред вестника.

Според него следствието ще продължи и през първите месеци на идната година, с цел да се разнищят всички аспекти на тези престъпни дейности. Само в най-голямата провинция Северен Рейн-Вестфалия се водят към 7500 следствия по подозрения за измами със дотации и други порочни практики, показва вестникът. В столицата Берлин се водят 4500 такива следствия, а в Бавария - 2200. От март до момента към този момент 6000 следствия са стигнали до съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР