Прокуратурата внесе обвинителен актГеорги Георгиев обвинен за тежките рани, принуда

...
Прокуратурата внесе обвинителен актГеорги Георгиев обвинен за тежките рани, принуда
Коментари Харесай

Съд за насилника на 18-годишната Дебора

Прокуратурата внесе обвинителен акт
Георги Георгиев упрекнат за тежките рани, насила и закани с ликвидиране към момичето

Чакат го до 10 година затвор

Насилникът от Стара Загора Георги Георгиев отива на съд за обезобразяването на 18-годишната ученичка Дебора Михайлова. Това оповестиха през днешния ден от прокуратурата и обясниха, че съгласно обвинителния акт Георгиев би трябвало да дава отговор за три закононарушения. Сред тях е нанесената на 26 юни междинна телесна щета на Дебора с удар с пестник в главата и нанасяне на 18 порезни рани с макетен нож по тялото, поради които є бяха направени 400 шева. Според обвиняването телесната щета е нанесена по изключително непосилен метод и с особена свирепост, за което той може да получи от 2 до 10 години затвор.

Отделно Георгиев ще бъде съден за насила, защото при същото нахлуване над момичето е остригал косата ѝ. Третото обвиняване против него е за това, че ден преди нападението се заканил шест пъти да убие Дебора.

Като писа “Труд news ”, Георги и Дебора се почнали в дискотеката, където той работел като охранител. Мъжът има жена и дете, само че през февруари почнал връзка с ученичката, а тя на няколко пъти споделяла, че я тормози и насилва. Случаят стана прочут, откакто нападателят с макетния нож бе освободен от ареста поради първичното умозаключение на правосъдния доктор, че раните на Дебора са лека телесна щета. Районният съд в Стара Загора бе определил непрекъснат арест за Георгиев, само че окръжният съд като втора инстанция го пусна против подписка. Възмутени и уплашени, че охранителят излиза от ареста, другарка и майката на Дебора огласиха случая. Избухнаха всеобщи митинги пред правосъдните в разнообразни градове в страната, които продължиха до края на юли. Георгиев още веднъж беше арестуван, получи спомагателните обвинявания за отправените закани към момичето и до момента е зад решетките.

Според прокуратурата нанасянето на телесните повреди на Дебора е било преднамерено. Георгиев е имало предварителна подготовка за това - носел е маска, латексови ръкавици, машинка за подкастряне и макетен нож, който бил негов. Според проверяващите претекстът за закононарушенията е ревнивост. Обвиняемият е отказал психолого-психиатрична експертиза, само че данните по делото демонстрираха, че е доминантна, конфликтна персона, която не цени мнението на другите. Той има и две предходни осъждания за нанесени телесни повреди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР