Прокуратурата в Скопие внесе обвинителен акт срещу Беким Хаджиу и

...
Прокуратурата в Скопие внесе обвинителен акт срещу Беким Хаджиу и
Коментари Харесай

Автобусът с 45 жертви на АМ „Струма бил с фалшифицирано разрешително

Прокуратурата в Скопие внесе обвинителен акт против Беким Хаджиу и компанията " Беса транс " за подправяне на документи. Става дума за подправяне на позволение за интернационален публичен транспорт, оповестяват македонските медии. Прокуратурата твърди, че посредством подправен документ и благодарение на наетите от компанията водачи Хаджиу е манипулирал лиценза и е правил нелегално интернационалните транспортни услуги.

В тежката злополука с рейса на компанията " Беса транс " на автомагистрала " Струма " на 23 ноември предходната година починаха 45 пасажери, жители на Република Северна Македония, и седем бяха ранени.

" Обвиняемият, като началник на компанията, употребявайки един и същи метод на деяние, едни и същи благоприятни условия и при сходни условия, посредством водачите, управлявали рейсовете на компанията, е употребявал подправените документи като същински.

Министерството на превоза и известията не е издавало подобен документ – Потвърждение на лиценз за публичен транспорт в интернационален трафик - за рейса, а шефът /собственикът/ на компанията изготвял подправен документ, който давал на водачите и по-късно те прекосявали държавната граница с подправения документ. От 10.01.2021 година до 21.11.2021 година рейсът е минал над 20 пъти през няколко гранични пункта по един и същи метод ", споделиха от прокуратурата.

Прокуратурата е осигурила задоволително доказателства и за вероятни злоупотреби от страна на митничарите, позволили рейса да пътува с подправен документ.

Доказателствата, получени от предишна процедура, свързани с дейностите на митническите служби на граничните пунктове, които са длъжни да ревизират потвържденията за разрешителни за транспорт, ще бъдат предадени на отрасловия прокурор, акцентират от прокуратурата.
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР