Прокуратурата ще представи материалите за заплашвания магистрат на Европейската прокуратура

...
Прокуратурата ще представи материалите за заплашвания магистрат на Европейската прокуратура
Коментари Харесай

Прокуратурата сезира европейските институции за заплашвания магистрат

Прокуратурата ще показа материалите за заплашвания магистрат на Европейската прокуратура и други европейски институции. Това заяви на брифинг представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Те заяви, че магистратът, за който стана ясно, че е получил застрашителен пакет от незнаен адресант е бил подложен под защита от няколко месеца.

По-рано в четвъртък стана ясно, че Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно произвеждане по постъпил сигнал за редовно следене и закана с ликвидиране на магистрат от Специализираната прокуратура.

На 6 април в София в служебния кабинет на магистрата, в долап, съдържащ писалищен и други работни материали, е открито, адресиран персонално до прокурора, без посочен адресант.

В плика са открити патрон, диаметър 9х19 мм, и няколко хартиени бележки, представляващи отрязъци на обособени думи, измежду които „ кръв “ и „ осведомен “, както и името на непозната страна и болнично заведение в столицата.

„ Недопустимо е магистрат да откри патрони и отрязъци с послания. В тях е написано „ кръв ” и „ осведомен ”. Всеки един от вас може да си направи извод дали това е опасност и дали е инцидентно, че в тях има и име на столична болница, която е посещавал неведнъж през последните месеци. В изрезките има и име на друга страна ”, съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР