Прокуратурата се огледа в пътните знаци! Започва мащабна проверка къде

...
Прокуратурата се огледа в пътните знаци! Започва мащабна проверка къде
Коментари Харесай

Важна новина за шофьорите! Прокуратурата ще гледа под лупа...

Прокуратурата се огледа в пътните знаци! Започва огромна инспекция къде и по какъв начин са сложени табелите. Ще се ревизира, дали знаците се виждат елементарно от водачите и дали изобщо ги има, оповестява Нова телевизия.

Целта на инспекцията,която ще продължи два месеца е обезпечаване на нужни предпоставки за безвредно и комфортно придвижване по републиканските и общинските пътища.
В края на юни предходната година поради неналичието на ясни пътни знаци и маркировка лидер навлезе в насрещното придвижване на автомагистрала Тракия и се удари челно в различен автомобил. Загинаха петима.
„ Сложиха се буферни загради, сложиха се, дублираха се доста пътни знаци, които да указват, даже и да е сбъркал да указват, че посоката, която подхващат в придвижването е неправилна”, сподели началникът на Пътна сигурност – Бургас, Иван Гюлев.
Сега въпросният сектор е обезопасен. Не такава е обстановката на доста други места. Шофьорите споделят, че постоянно пътните знаци са сложени на място с неприятна видимост или са закрити от клони на дървета.
„ Извършват се ежедневни инспекции.Там, където установяваме, че има развалени, блъснати, унищожени, ние ги възстановяваме”, сподели Гюлев.
От АПИ изясняват, че единствено за първата половина на тази година са дали над милион и половина лв. за нови пътни знаци. Всеки месец правели огледи и окосявали непотребната растителност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР