Прокуратурата оповести новите доказателства по делото за хакерската атака срещу

...
Прокуратурата оповести новите доказателства по делото за хакерската атака срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата оповести новите доказателства за източването на НАП

Прокуратурата оповести новите доказателства по делото за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. Те бяха показани по време на гледането на мярката за неотклонение на притежателя на ”ТАД Груп ” Иван Тодоров през вчерашния ден. Днес документите към този момент са обществени.
Доказателствата на обвиняването включват чатове, протоколи от разпити на очевидци, както и протоколи от свидетелски показания на " хакнати " медии и застрахователни сдружения.

Обвиненият в подбуждане към кибертероризъм притежател на " ТАД Груп " Иван Тодоров беше оставен за непрекъснато в ареста. Към наказателна отговорност са привлечени още Кристиян Бойков и комерсиалният шеф на компанията Георги Янков.

" От сървърите на Национална агенция за приходите са източени персоналните данни на над пет милиона български жители, а в публичен уебсайт във файл " NE SE CHISTIIIIIII " са събрани данни за 2099 лица, заемащи висши държавни длъжности. Засегната е осведомителната сигурност на десетки търговски сдружения и държавни органи ", се споделя в известие на
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР