Прокуратурата обяви, че започва проверка на оповестената от Държавния департамент

...
Прокуратурата обяви, че започва проверка на оповестената от Държавния департамент
Коментари Харесай

Прокуратурата ще разследва всички санкционирани от САЩ лица

Прокуратурата разгласи, че стартира инспекция на оповестената от Държавния департамент на Съединените щати информация за корупционни дейности от страна на Васил Божков, Делян Пеевски,  Илко Желязков,  Александър Манолев, Петър Харалампиев и Красимир Томов.

От държавното обвиняване прецизират, че против Манолев, Томов и Харалампиев се водят каузи, а против Божков  - следствие.

„ Прокуратурата на Република България изцяло споделя позицията на американските ни сътрудници, че върховенството на правото и спазването на закона са в основата на всяка демократична страна и отстояването им е невероятно без единно и поредно противопоставяне против проведената престъпност, прането на пари и корупцията.

По отношение на четири от шестте физически лица, по отношение на които са наложени наказания, прокуратурата към този момент е подхванала навреме дейности за следствие и ангажиране на наказателната им отговорност “.

Това се показва в позицията на прокуратурата, изпратена през днешния ден до медиите, откакто в сряда Съединени американски щати обществено оповестиха имената на някогашните български длъжностни лица Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов и Делян Славчев Пеевски, както и на актуалното българско длъжностно лице Илко Димитров Желязков по отношение на присъединяване им в сериозна корупция. Министерството на финансите на Съединени американски щати също по този начин глоби Пеевски, Желязков и предприемача Васил Божков, дружно с 64 организации, притежавани или следени от Божков и Пеевски, за тяхната роля в обществена корупция, според Указ 13818, който надгражда и добавя Глобалния закон „ Магнитски “ за отчетност при нарушение на човешките права.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР