Прокуратурата обвини министъра на околната среда и водите Нено Димов

...
Прокуратурата обвини министъра на околната среда и водите Нено Димов
Коментари Харесай

Ако Димов си беше свършил работата, Перник нямаше да е на воден режим

Прокуратурата упрекна министъра на околната среда и водите Нено Димов в умишлена занемареност поради водната рецесия в Пернишко. Това съобщи прокурор Ангел Кънев на ексклузивен брифинг след вчерашните огромни инспекции. Припомняме, че по-рано през днешния ден Нено Димов подаде оставка от ареста, която Бойко Борисов одобри.

Според събраните от прокуратурата данни язовир " Студена " дълготрайно е продължавал да подава едни и същи количества вода към " Стомана " - Перник за промишлени цели, макар че министър Димов неведнъж е бил предупреждаван от локалното ВиК сдружение, че в тази обстановка ще настъпи дефицит на вода в Перник и района .

" Язовир " Студена " е траял да подава по 280 млн. кубични метра към " Стомана " и министър Димов не е извършил съответните си пълномощия по закон. Дори да е имало издадени разрешителни за водоползване с промишлени цели, министърът е имал пълномощията да ги приключи, с цел да се обезпечи нужното количество вода за жителите на съответното обитаемо място, както в тази ситуация е Перник ", съобщи на брифинга Кънев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР