Прокуратурата обаче обвини бизнесмена и като организатор на престъпна група,

...
Прокуратурата обаче обвини бизнесмена и като организатор на престъпна група,
Коментари Харесай

Държавата Е Безмилостна! Жестоки Нови Обвинения За Шефа На Тад Груп!

Прокуратурата обаче упрекна предприемача и като уредник на незаконна група, основана с користна цел. Според държавното обвиняване той е карал подчинените си да търсят накърнимост в разнообразни уеб сайтове, с цел да ги принуди да сключат контракти с неговата компания. Служителите на компанията трябвало да му рапортуват всеки ден какви опити да хакнат разнообразни компании са правили, като имало лист с огромни български уеб сайтове. За да ги следи изкъсо, Тодоров наредил камерите в офиса да гледат в компютрите на подчинените си.

От отбраната отвърнаха, че новото обвиняване е неуместно, защото изнудване не е осъществявано, а има единствено за съмнения за такива планове. Нито един от разпитаните очевидци не твърди, че е рекетиран или принуждаван да заплати, допълниха юристите на Тодоров.

Междувременно през днешния ден той направи нов опит да излезе на независимост, само че съдът ненадейно отсрочи решението си за на следващия ден. В началото на август притежателят на " ТАД Груп " беше освободен против парична гаранция от 100 000 лв., само че прокуратурата апелира и по-горната правосъдна инстанция го върна в ареста.

Обвиняеми за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите са още комерсиалният шеф на компанията Георги Янков и служителят Кристиян Бойков, който съгласно прокуратурата е причинител на извличането на данни от Национална агенция за приходите. Според проверяващите обаче гарант на закононарушението е точно Тодоров. Затова и той е в ареста, а другите двама бяха освободени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР