Прокуратурата няма особено желание да си свърши работата. Това каза

...
Прокуратурата няма особено желание да си свърши работата. Това каза
Коментари Харесай

Петър Славов: Прокуратурата няма желание да си свърши работата

Прокуратурата няма изключително предпочитание да си свърши работата. Това сподели в ефира на bTV Radio Петър Славов, юрист и някогашен депутат в 43-ото Народно заседание.
„ Изглежда ми, като да се пробва да трансферира топката и по всевъзможен метод да бави нещата и да пречи да има някакво развиване и изясняване на обстановката “. Така разяснява той работата на прокуратурата по изказванията на Васил Божков и задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. „ Те за целия този интервал не откриха метод да разпитат, било то посредством видео връзка или различен подобаващ метод, Васил Божков, който се намира в Дубай “, добави Славов.

По думите му е належащо да има правосъден надзор върху актовете на прокуратурата. „ Сегашните ръководещи пропущат продължаващата опция, която Наказателно-процесуален кодекс дава на прокуратурата, сама да си взема решение дали да образува наказателно гонене или не. Когато откаже да образува наказателна гонене, досъдебно произвеждане, на процедура опциите са лимитирани това нещо да бъде оспорено, т.е. то не може да бъде отнесено до съда и този акт да бъде оспорван и обжалван ", сподели той.

" Може само в границите на прокуратурата да се жалвате, само че там е ясно, че триумф никакъв няма да има. Този правосъден надзор върху актовете на прокуратурата би трябвало да бъде осъществен час по-скоро от сегашните ръководещи, с цел да можем да търсим някакъв пробив пред тази стена, пред която сме изправени за избрани знакови каузи “, посочи още Петър Славов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР