Прокуратурата на италианския град Генуа включи 20 души и две

...
Прокуратурата на италианския град Генуа включи 20 души и две
Коментари Харесай

Над 20 души са заподозрени за рухването на моста Моранди в Генуа

Прокуратурата на италианския град Генуа включи 20 души и две компании в листата със обвинените по делото за падналия магистрален мост " Моранди " в Генуа. При случая починаха 43 души, оповестиха италианските медии.

Един от главните пилони и огромен отсег от виадукта, който бе издигнат в Генуа през 1967 година по план на проектант Рикардо Моранди, рухна на 14 август върху складови пространства и железопътна линия. В момента на рухването на моста са били над 30 коли. Жертвите са 43 души, 9 ранени. Над 600 души бяха принудени да изоставен домовете си, които са наоколо до виадукта.

Следственото дело за разрушение на този инфраструктурен обект се води по обвиняването за непредумишлено изключително произшествие и ликвидиране на няколко лица, а по този начин също и нарушаване на сигурността на превоза.

Не се разкриват имената на обвинените. Има представители на Autostrade per l " Italia, която обслужва част от платените пътища на страната и нейната подизпълнителна компания инженерната компания Spea, а също и чиновници на министерство на превоза, специфичния орган по контрол за цивилен обекти в северните италиански области Лигурия, Пемонт и Валле-д`Аоста.

По-рано бе обявено, че италианските управляващи не се доверяват за реорганизация на моста на компанията Autostrade, която, по тяхното мнение носи главната отговорност за неговото рухване. Министърът съобщи, че изгубилите жилищата си ще получат нови домове до ноември. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР