Прокуратурата иска постоянното задържане под стража на шефа на Трето

...
Прокуратурата иска постоянното задържане под стража на шефа на Трето
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянното задържане под стража на шефа на Трето РПУ в Пловдив

Прокуратурата желае непрекъснатото задържане под стража на шефа на Трето РПУ в Пловдив – Самуил Хаджиев, още един служител на реда и двама престъпно проявени, съобщи кореспондентът на bTV. Адвокатът на Хаджиев Димитър Маровски съобщи, че той, като началник на районното, е получил сигнал, че се държи огромно количество марихуана и отишъл на инспекция.

Според едно от обвиняването на прокуратурата шефът е опитал да присвои 500 кг медицински коноп от компания, която има позволение за съхранението и.

Снимка: Райна Зайкова

При профилирана интервенция в Пловдив в сряда бяха арестувани Хаджиев и още шестима чиновници на полицията.

На 31 март тази година в Пловдив Хаджиев е принудил под напън собствен зависещ, проверяващ служител на реда, да извърши обиск и конфискация на стока в база на пловдивска компания и даже да образува досъдебно произвеждане. За това не е имало никакви законови учредения, само че е осъществено макар експлицитните инструкции на Районна прокуратура – Пловдив.

Освен това полицейският началник е упрекнат за открити в джипа му 50 бойни патрони, съхранявани в нарушаване на разпоредбите.

Неговият зависещ, служителят на реда Атанас Качаков, е упрекнат и за отвличането на 28-годишен мъж, дружно с други двама цивилни от незаконния контингент. Похитеният е бил изтезаван и изнудван за пари от наркотрафик, сочат предварителните данни на следствието.

Четиримата обвинени – двамата служители на реда и другите двама цивилни, са в ареста за период до 72 часа.

Най-тежкото наказване за отвличането е от 10 до 20 година отнемане от независимост или пожизнен затвор. Що се отнася до шефа на районното ръководство Самуил Хаджиев е от 3 до 8 години затвор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР