Прокарваш ръка по лицето и вместо копринена нежност, единственото, което

...
Прокарваш ръка по лицето и вместо копринена нежност, единственото, което
Коментари Харесай

Суха или дехидратирана кожа? Открийте разликите!

Прокарваш ръка по лицето и вместо копринена деликатност, единственото, което усещаш, е неравност и сухота. Познато ли ви е? Чувството да имаш суха и опъната кожа на лицето по никакъв начин не е прелестно – нито естетически, нито физически. Сухата кожа наподобява безжизнена, само че е и опъната и стегната, което от време на време е даже мъчително.

Дали обаче казусът е в сухотата или в дехидратацията? Колкото и еднообразно да звучат, това са две разнообразни положения – сухата кожа е вид кожа, а дехидратацията визира всеки вид кожа и може да бъде предотвратена сполучливо с добра грижа и особено основани артикули.

Дерматолозите предлагат за всички дами, без значение от вида кожа, да употребяват хидратиращи артикули. Без значение дали имате суха, мазна или комбинирана кожа, хидратацията ви е нужна, с цел да не наподобява кожата безжизнена, а и с цел да я предпазите от нездравословни външни въздействия – мраз, вятър, слънце. Ако чувствате кожата си опъната, в случай че виждате повърхностни линии и липса на искра – значи имате незабавна потребност от артикул за хидратация.

Дерматологът доктор Наталия Боянова предизвестява, че обезводнената кожа е изключително сензитивна към сухи и хладни климатични условия, точно по тази причина е значимо да нанасяме хидратираща грижа. В противоположен случай при приложимост на различен вид артикули кожата ни може да реагира с в допълнение дразнене. Това е и повода да предлагаме хидратираща дневна и нощна грижа, защото тя по натурален път ще усъвършенства естествената защитна преграда на кожата. За да е още по-лесно, ето няколко рекомендации, които ще подсигуряват възобновяване на еластичността и чувство за комфорт.

Почистващото мляко е първата стъпка в вярната грижа за кожата. Какъвто и вид да е тя, кожата се нуждае от разчистване и подготовка за идващите стъпки. е страховит избор – мицелите притеглят и поемат замърсяванията като магнит, а глицеринът и хиалуроновата киселина омекотяват и хидратират кожата. Вече има безчет доказателства, че прибавянето на глицерин към почистващо мляко подтиква рехидратацията на кожата и защищава от раздразнения. Според доктор Боянова продуктите, основани на мицеларна технология с глицерин, са извънредно щадящи и резервират защитната преграда на кожата, до момента в който безкомпромисно отстраняват бактерии, мъртви кафези и грим от кожата.

 L " Oreal

Успокояващият серум за сензитивна и обезводнена кожае естественото продължение в рутината за грижа за сензитивната и обезводнена кожа. Хидратира интензивно и за дълго като подтиква и възвръща защитната преграда на кожата. Съставките му са хипоалергенни и работят противовъзпалително, а чувството след нанасянето му е за една нежна и мека кожа.

 L " Oreal

Гелът обаче не е задоволителен за всекидневна грижа – нуждаем се от мощно средство за хидратация денем и тук на дневен ред идва... дневният крем, несъмнено.

Дневният крем за лице за сензитивна и обезводнена кожа хидратира интензивно и е предопределен за сензитивна, естествена и обезводнена кожа. Действието му е извънредно нежно, а кожата придобива онази кадифена мекост, за която мечтаем. В съставките му има хиалуронова киселина, която, както знаем, е безусловно натурален съставен елемент на кожата и може да задържи до 1000 пъти повече вода от личното си тегло. А за още по-чувствителната кожа използвайте , с по-богата формула и интензивно деяние.

 L " Oreal

Дотук всичко е ясно за множеството дами, само че последната стъпка от грижата постоянно е пропускана, макар че е една от най-важните. Съществува неправилно разбиране, че дневният крем е задоволителен в грижата за лицето, както и че нощните кремове би трябвало да се заобикалят, тъй като те са по-тежки, запушват порите и предотвратяват „ дишането “ на кожата.

Според доктор Боянова обаче това е безусловно погрешно, а изследванията демонстрират, че най-голямата пропускливост на повърхностния пласт на кожата на лицето е точно вечер - от 23:00 до 4:00 часа сутринта, с намаляващ резултат денем. Това значи, че е наложително да включим нощен крем в грижата за обезводнената кожа, който с изключение на всичко друго ще отсрочи във времето образуването на бръчки.

Нощният крем за интензивна хидратация за лице е първокачествен нощен крем за интензивна хидратация, в който още веднъж основната роля е поверена на хиалуроновата киселина, този път в композиция с масло от камелина. Прониква надълбоко в кожата и хидратира интензивно изтощените пластове, регенерира и успокоява.

 d iStock/ Getty images/ Freepik

И по този начин, в случай че към този момент сте сигурни, че кожата ви е обезводнена и има потребност от подобаваща грижа, не се бавете, а започвайте да прилагате горните препоръки незабавно. Тя ви ще е извънредно признателна и то незабавно, а чувството да прокарате ръка по кадифено меката и еластичната ѝ повърхнина ще е незаменимо наслаждение.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР