Производствената активност в еврозоната се сви за седми пореден месец

...
Производствената активност в еврозоната се сви за седми пореден месец
Коментари Харесай

Промишлената активност в еврозоната се сви

Производствената интензивност в еврозоната се сви за седми следващ месец през август, само че темпът на спад се забавя по отношение на предходния месец, демонстрираха данни на IHS Markit. Поредното намаляване на показателя е довело до намаляването и на оптимизма при настройките измежду бизнеса за положението на европейската стопанска система.

"Производителите в еврозоната страдат, защото през август продължи спадът на интензивността в предприятията. Значителното утежняване на оптимизма за идната година допуска, че фирмите чакат по-лошо бъдеще ", означи основният бизнес икономист в IHS Markit Крис Уилямсън. Индексът на индустриалната интензивност в еврозоната през август е повишен до 47 пункта, с което демонстрира усъвършенстване по отношение на измерените през юли 46.5 пункта. Показателят за оптимизма през август в индустриалния бранш в еврозоната за идната година регистрира спад по отношение на предходния месец, намалявайки от 52.6 до 50.6, което е и най-ниската му стойност от ноември 2012 година до през днешния ден. Новите промишлени поръчки също записаха спад за единадесети следващ месец, означи Ройтерс.

"Влошаващите се индустриални условия значат, че секторът на произвеждане на артикули евентуално ще докара до засилено стягане на икономическия напредък в еврозоната през третото тримесечие ", добави Уилямсън. По думите на икономиста, резултатите от изследването са в сходство с намаляването на производството на артикули с тримесечна ставка от 1%. Търговските войни и цени остават най-големите терзания измежду производителите, а ескалирането на напрежението в международната комерсиална война през август насърчи по-нататъшен скептицизъм във връзка с риска.

Германия продължава да изпитва най-рязко утежняване на индустриалните условия, само че при стесняване на промишлената интензивност в Испания и Италия. Единствено във Франция е отчетно усъвършенстване на промишлената интензивност през август 2019 година Германският показател на индустриалната интензивност се е повишил едва през предходния месец до 43.5 пункта, само че остава близо до седемгодишното юлско дъно от 43.2 пункта. През август индустриалният бранш на Франция се усъвършенства, воден от възобновяване както на продукцията, по този начин и на новите поръчки. Крайният показател на индустриалната интензивност в страната се увеличи до 51.1 пункта през август по отношение на 49.7 пункта през юли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР