Произведен от листата на дървото Сурсоп (Soursop), чаят от гравиола

...
Произведен от листата на дървото Сурсоп (Soursop), чаят от гравиола
Коментари Харесай

Чай от гравиола - предимства, приготвяне и странични ефекти

Произведен от листата на дървото Сурсоп (Soursop), чаят от гравиола е станал необятно прочут с вероятно богатите си антиоксиданти. Също по този начин може да помогне за здравословно намаляване, повишение на имунитета и грижа за кожата.

Той може да намали LDL или неприятния холестерол, да контролира равнищата на кръвната захар и да намали високото кръвно налягане.

Гравиола чаят се подготвя от листата на растението Soursop, което е таксономично, известно като Annona muricata. Известен е още като чай от гравиола или чай от лапа. Роден в тропическите региони на Америка, плодовете на това растение могат да тежат повече от 5 кг, само че за приготвянето на чая са нужни единствено листата.

Гравиола (Graviola) получава внимание през последните години заради въздействието си върху хроничните болести, само че към момента не престават изследванията за сигурността и ефикасността на този чай. Благотворното влияние на сорсоп се дължи на съществуването на алкалоиди, ацетогенини, антиоксиданти, витамини А, В и С, калций, желязо, калий, гентизинова киселина и анонол.

Може да помогне при намаляване

Затлъстяването може да играе основна роля за увеличение на риска от метаболитни болести. Изследване от 2019 година, оповестено в списанието Nutrients, се пробва да проучва дали чаят от листа от сурсоп може да помогне за намаляване. Екстрактите от листа на гравиола се дават на затлъстели мишки в продължение на 12 седмици. Резултатите демонстрират, че суровият чай може да помогне за понижаване на телесното тегло. Започнете от малко, като приемате по дребна чашка дневно и вижте какъв брой е ефикасна напитката за намаляване.

Може да отбрани здравето на сърцето

 Гравиола Снимка: Jing / pixabay.com

Чаят от листа гравиола оказва помощ за възстановяване на здравето на сърцето. Многобройни изследвания демонстрират, че листата на сурсоп могат да оказват помощ за намаление на равнищата на триглицеридите и LDL или неприятния холестерол. Те оказват помощ за понижаване на натрупването на мазнини в тялото ви и затова понижават риска от сърдечно-съдови болести. Изследванията демонстрират, че екстрактите от листата могат да оказват помощ за намаление на хипертонията. Тези екстракти правдоподобно съдържат алкалоиди като аномурин, ретикулин и други съставки на етерично масло, които демонстрират антихипертензивна интензивност при плъхове с обикновено кръвно налягане.

Може да усъвършенства здравето на стомаха

Листата на Soursop могат да оказват помощ за поддържане на положително стомашно-чревно здраве. Данните сочат, че несъразмерната консумация на алкохол може да докара до гастрит, стомашна язва и даже стомашен карцином. Изследванията демонстрират, че екстрактите от листа на гравиола могат да оказват помощ в битката с тези положения, защото имат гастропротективна интензивност.

Може да ускори имунната система

Здравата имунна система е значима за битка с инфекциите и хроничните болести. Проучване допуска, че листата и стъблата на Graviola могат да оказват помощ за повишение на имунитета ви. Те са богати на антиоксиданти, които могат да търсят свободни радикали и да понижат възможностите за оксидативен стрес в организма.

Така че, в случай че търсите натурален усилвател на имунната система, можете да включите чай от листа на гравиола в диетата си.

Може да помогне за ръководство на диабета

 Чай от гравиола Снимка: MOHANN / pixabay.com

Листата на гравиолата и техните екстракти могат да оказват помощ за контролиране на равнищата на кръвната захар. Изследвания, оповестени през 2018 година, загатват, че екстрактите от сорсоп оказват помощ за намаление на равнищата на кръвната захар при диабетични плъхове. Традиционната медицина загатва потреблението на лечебни растителни артикули като моринга и листа от гравиола при при диабет. Участник в проучването загатва, че напитката сурсоп, дейно понижава равнищата на кръвната захар, само че прекалено много от нея може да докара до фрапантно намаляване на равнищата на захарта ви.

Може да помогне за възстановяване на кожата

Листата на гравиола са употребявани в националната медицина за допустимо лекуване на разнообразни кожни болести като циреи. Проучванията също по този начин демонстрират, че има противовъзпалителни свойства, които оказват помощ да поддържате кожата си здрава. Освен това има някои доказателства, които демонстрират, че рани, третирани със сорсоп, имат понижено инфектиране към зоната на раната и проведено генериране на колагенови нишки.

Може да усъвършенства цялостното здраве

Сурсоп (Soursop) чай също може да бъде потребен в битката с доста други болести, в това число кашлица, гадене и паразитни инфекции. Ако обаче страдате от някакви медицински положения или приемате някакви медикаменти, консултирайте се с Вашия доктор, преди да включите този чай в диетата си.

Как да си създадем чай от листа на гравиола?

Този лековит чай е напитка без кофеин, която може елементарно да се подготви вкъщи, при изискване че имате достъп до пресни (или сушени) листа от сорсуп. Soursop се отглежда на локално равнище в избрани тропически елементи на Америка, тъй че може да ви е мъчно да закупите листата. Те нормално се оферират в билкари, естествени здравни магазини и екзотични магазини за импорт. Любителите на чая, които са опитвали този чай, споделят, че сурсопът има мирис, наподобяващ прясно окосена трева. На усет е като билков чай самичък по себе си. Можете да смесвате чая с други чайове като зелен чай, чай от матча или билкови чайове за по-добър усет.

Успокояваща рецепта за чай от Soursop

6 листа чай от Сурсоп, пресни или сушени

4 чаши филтрирана вода

1 ч.л. мед или захар по желание

Оставете водата да заври в тенджера от неръждаема стомана.

Добавете листата и по-късно намалете котлона да къкри.

Оставете сместа да стръмни за към 15 минути.

Извадете тенджерата от огъня и прецедете сместа в чаена чаша или чайник.

Добавете подсладител на усет и се насладете!

Странични резултати на чая от гравиола

 Чай от гравиола

Те могат да бъдат обилни. В ключват стомашно разстройство, сърдечни проблеми, невронни проблеми и лекарствени взаимоотношения. Въпреки че някои от евентуалните изгоди от този чай звучат необикновено, рисковете не могат да бъдат подценени.

Невротоксични резултати: Изследванията разкриват, че в сурсоп има невротоксини, които могат да бъдат свързани със признаците на заболяването на Паркинсон. Въпреки това тези невротоксини се срещат в доста храни, нормално в минимални количества, както и директната връзка сред невротоксичен резултат и този чай остава недоказана;

Лекарствени взаимоотношения: Хората, които одобряват антидепресанти, успокоителни, хапчета за кръвно налягане, медикаменти за диабет или медикаменти за невродегенеративни болести, би трябвало да се съветват с доктор, преди да прибавят чай от сурсоп в здравословния режим, защото това може да докара до лекарствени взаимоотношения и усложнения;

Бременност: Някои проучвания демонстрират, че потреблението на този чай може да наруши растежа на плода по време на бременност, заради което е целесъобразно да се заобикаля чай от Сурсоп по време на бременност и кърмене. Както постоянно, следвайте препоръките на Вашия доктор или снабдител на здравни услуги.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР