Програмата за инвестиции, която предлагаме, изключва каквато и да е

...
Програмата за инвестиции, която предлагаме, изключва каквато и да е
Коментари Харесай

Няма пране на пари в инвестиция срещу гражданство

Програмата за вложения, която предлагаме, изключва каквато и да е алтернатива за пране на пари, тъй като всичко минава през контролирания пазар. Има органи, които носят отговорност за тези вложения, съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев по време на блицконтрола на министър Данаил Кирилов в правната комисия в Народно събрание, написа "Монитор ".

Преди дни Цонев, в качеството на ръководител на краткотрайната комисия за изследване на всички обстоятелства и изказвания за скандалната подкупна скица при придобиване на българско поданство от непознати жители, от парламентарната естрада съобщи, че капиталовото поданство би трябвало да се резервира.

Законопроектът на държавното управление е импортиран през декември предходната година, посочи Данаил Кирилов, като разясни, че тогава работата на краткотрайната комисия за изследване не е завършила.

"Правителството не е могло да знае желанията на депутатите и анкетната комисия ", посочи Кирилов по време на чуването.

Министър изясни, че предложенията на държавното управление да няма поданство против вложения са били подбудени предвид на многото случаи на нереализиране на обещаната инвестиция. "На процедура в българската стопанска система не постъпват действително такива вложения ", сподели министърът. "Колегите от Европейска комисия в този аспект имат съображение да настояват, че има риск от продажба на европейско поданство ", сподели министърът. "Ние не сме знаели за вашия спор за различен инструмент, който да подсигурява действително реализиране на вложенията ", сподели Кирилов.

"Първо, госпожа Юрова няма пълномощия да се откажем от даден инструмент ", съобщи Йордан Цонев по отношение на позицията на някогашния еврокомисар по правораздаване Вера Юрова. И добави: "Ние не имаме вяра, че тя това желае. Инвестиционната стратегия, която предлагаме изключва каквато и да е алтернатива за пране на пари, тъй като всичко минава през контролирания пазар ". Той посочи, че има органи, които носят отговорност за тези вложения.

Няма такава възбрана от Европейска комисия, посочи още Цонев. "Заради битката с рецесията, за която държавното управление поставя големи старания, не можем да махнем подобен инструмент ", сподели Цонев по отношение на капиталовото поданство. "Става въпрос за няколко милиарда евро годишно на страна. Това cа вложения в недвижимите парцели, строителството ", сподели Цонев във връзка полемиките в редица европейски страни за капиталовото поданство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР