Програмата Оставаме в България“ е насочена към представителите на поколението

...
Програмата Оставаме в България“ е насочена към представителите на поколението
Коментари Харесай

А1 подкрепя Националната стажантска инициатива на СЖББ

Програмата „ Оставаме в България “ е ориентирана към представителите на поколението Z, стажанти в компании-членове в СЖББ Срокът за кандидатстване е до 30 юли
ще поддържа за трета поредна година Националната стажантска самодейност на Съвета на дамите в бизнеса посредством професионални образования от водещи експерти в разнообразни области. Компанията е сътрудник на Програмата „ Оставаме в България “, част от Националната стажантска самодейност на Съвета на дамите в бизнеса в България, която се организира за седма поредна година. От старта на програмата през 2015 година до момента над 10 000 младежи са минали стаж в компаниите-членки на СЖББ. Инициативата е ориентирана към хората, родени сред 1995 и 2005 година (т.нар. поколението Z), които стажуват в компании, членуващи в Съвета на дамите в бизнеса в България. За облекчение на стажантите и тази година тя ще се организира онлайн.

Целта на Програмата е да поддържа личностното развиване на младежите и да ги насърчи към непрестанно повишение на знанията и квалификацията, както и да им даде спомагателни благоприятни условия да се приготвят по-добре за идващите стъпки в кариерата си. В продължение на месец и половина младежите могат да преминат изцяло гратис през няколко професионални образования по разнообразни тематики, водени от опитни специалисти в съответната сфера. Утвърдени специалисти от А1 ще образоват стажантите на презентационни умения, подготовка и държание при изявление за работа, ефикасна бизнес връзка и други. Експерти от Нестле България ще показват на участниците в стажантската самодейност и препоръки за създаване на персоналния бранд в обществените мрежи. По този метод младежите ще могат да надградят своите познания и да се срещнат с разнообразни бизнес модели в България.

Чрез директен допир до действителната бизнес среда на едни от водещите български и интернационалните компании младежите ще могат да се срещнат с нови благоприятни условия за професионална реализация в разнообразни браншове от стопанската система. След запознаване с методите на работа и интензивно присъединяване в образованията, стажантите ще получат формален Сертификат за приключена стратегия. Обученията се организират онлайн и са с дълготрайност към 1,5 часа. Официалното разкриване на програмата тази година е планувано за 3 август, а претендентите могат да се запишат за присъединяване до 30 юли. В рамките на самодейността те ще имат опция да се включат и в доброволческа активност.

Подкрепата на А1 за Програмата на Съвета на дамите в бизнеса в България е част от цялостната тактика на компанията интензивно да подкрепя професионалното развиване на младежите. Сред младежките начинания на А1 са партньорства с водещи университети, Лятна академия за даровити студенти и възпитаници, както и Стажантската стратегия, която има към този момент над 15 годишни обичаи. В стажантската стратегия на А1 десетки младежи на прага на кариерата си получават опция да наградят и разширят своите познания и умения в действителна бизнес среда. До момента над 1000 стажанти от разнообразни специалности и университети са имали опция да се срещнат със света на технологиите и А1, от които над 300 към този момент са чиновници на телекома. Програмата на А1 е целогодишна, платена и продължителността й е съобразена с самостоятелните желания на младежите. Лятната академия на А1 започва своето трето издание при започване на юли тази година, предоставяйки опция за на практика опит по действителни бизнес планове на 16 даровити студенти и възпитаници с ползи в областта на ИТ, мрежа и финанси. До момента 84% от участниците в първите 2 издания на Лятната академия са получили опция да се причислят за непрекъснато към екипа на А1.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР