Прогнозните междинни плащания към България през 2018 година ще бъдат

...
Прогнозните междинни плащания към България през 2018 година ще бъдат
Коментари Харесай

ЕП одобри четири пъти повече пари за България, отколкото даваме в общия бюджет

Прогнозните междинни заплащания към България през 2018 година ще бъдат 4,24 милиарда лв. . Това съобщи българският евродепутат Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП), откакто Европейският парламент (ЕП) гласоподава позицията си през днешния ден (25 октомври) по бюджета на Европейския съюз (ЕС) за идната година.
По думите на Новаков, следващата година България ще внесе 1,13 милиарда лв. в общия бюджет на Европейски Съюз . Това значи, че ще вземем съвсем четири пъти повече средства от Съюза, в сравнение с ще дадем.
Предвижданията на Европейската комисия (ЕК) демонстрират, че по Европейския фонд за районно развиване и по Кохезионния фонд страната ни ще получи междинни заплащания в размер над 1,5 милиарда лв.. По-голямата част от тях са планувани за градско развиване и транспортна инфраструктура. Други 360 млн. лева междинни заплащания се чакат в поддръжка на заетостта и по-специално, младежката претовареност.
Освен това България ще вземе междинни заплащания от 730 млн. лв. за селските региони и земеделието, както и до 1,5 милиарда лв. директни заплащания към българските фермери.
Андрей Новаков, който е част от преговорния екип по Бюджет 2018 на Европейски Съюз, последната стъпка от завършването на бюджета са идните договаряния сред Екологичен потенциал, Европейска комисия и Съвета през ноември. Срокът за договаряния с Европейския съвет е 21 дни, като от Екологичен потенциал се надяват да одобрят окончателния вид на евробюджета до 30 ноември.
Общата бюджетна рамка
За следващата година Екологичен потенциал утвърди общ бюджет на Европейски Съюз е в размер на 162,6 милиарда евро във връзка с поети задължения, което е с 1,2% повече от препоръчаното от Европейска комисия. 146,7 милиарда евро пък е утвърденото за заплащания, т.е. 0,9% повече от препоръчаното от Европейска комисия.
Прави усещане, че 600 млн. евро са планувани за битка с младежката безработица. Евродепутатите не се съгласиха с мнението на Европейския съвет за орязване на 750 млн. евро във връзка с сферата на заетостта и стопанската система. Съветът желае тези пари да бъдат спестени от стратегии като " Хоризонт 2020 ".
Друг забавен миг е, че Екологичен потенциал желае Турция да бъде лишена от 50 млн. евро от предприсъединителните фондове, които ѝ се поставят като водеща договаряния за влизане в Европейски Съюз. В сферата на миграцията Екологичен потенциал желае бюджет от съвсем 300 млн. евро, като евродепутатите не са съгласни с предлагането от Съвета ограничавания на разноските по това перо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР