Прогнозата за трайно понижаване на температурите през следващите дни стартира

...
Прогнозата за трайно понижаване на температурите през следващите дни стартира
Коментари Харесай

Започна отоплителият сезон, топлофикациите пускат парното

Прогнозата за трайно намаление на температурите през идващите дни започва отоплителния сезон в няколко града в страната. Топлофикациите оповестиха началото на отоплителен сезон 2022/2023 година

От през днешния ден " Топлофикация София " стартира поетапно стартиране на парното. Подаването на топлинна сила ще стартира първо към учебни заведения и детски градини, а по-късно и към административните и жилищни здания. Жителите на столицата би трябвало да отворят на оптималната степен вентилите на радиаторите си, с цел да не се постанова в допълнение обезвъздушаване на отоплителните тела.

Бургазлии ще могат да се възползват от парното от на следващия ден. " Топлофикация - Бургас " АД стартира поетапно включване на отоплението, считано от 10 ноември. Топлоподаването ще бъде пуснато предпочитано към постройките от просветителната инфраструктура (детски градини, ясли и училища) и лечебните заведения. Едва по-късно ще се пристъпи към зареждане на жилищните здания.

В Перник стартирането на парното отопление стартира през вчерашния ден. Топлината на перничани е обезпечена през зимата, увери изпълнителният шеф на " Топлофикация - Перник ". Предприятието разполага с въглища на склад за месец и половина работа на топлоцентралата без никакви доставки. В Топлоелектрическата централа " Република " се горят най-вече локален кюмюр и обогатени лигнитни въглища от Западномаришкия басейн. От сдружението се надяват на безавариен отоплителен сезон след направената солидна профилактика на оборудванията през лятото. Над 20 хиляди са клиентите на " Топлофикация " в Перник.

До края на тази седмица ще бъде пуснато отоплението в старозагорските детски ясли и детски градини. Това заяви за Българска телеграфна агенция зам.-кметът Иванка Сотирова. Тя посочи, че парното последователно ще бъде пуснато и в образователните и обществени заведения на територията на общината. Почти всички детски заведения, учебни заведения и обществени домове на територията на Стара Загора са газифицирани.

От този понеделник и EVN Топлофикация Пловдив стартира поетапно подаване на топлинна сила за всички свои битови и икономически клиенти. Пускането на отоплението ще се реализира поетапно. То ще бъде пуснато първо в детските градини, учебните заведения и лечебните заведения. След това парното ще бъде пуснато и в публичните и жилищните здания

Топлофикациите напомнят, че запълването на вътрешните отоплителни съоръжения би трябвало да се извърши при отворени радиаторни и термовентили.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР